Implantul dentar si alegerea unei vieti de calitate
Deseori am fost pusi in situatia de a merge la stomatolog. Sanatatea danturii este prioritatea noastra din momentul in care suntem copii. Ne ingrijim cat putem de bine si intotdeauna suntem in cautare de medici stomatologi profesionisti. Situatia delicata se iveste cand incepe sa ne lipseasca cate un dinte. Atunci este momentul sa-l inlocuim. Nu trebuie sa amanam inlocuirea dintilor lipsa deoarece tratamentul va deveni mai complicat, iar financiar va fi mult mai costisitor.
Lipsa unui dinte ne face sa ne simtim stanjeniti atunci cand mancam sau cand zambim in public si deseori nu ne interesam de noile metode aparute si ne lasam prada unui stil de viata nesanatos, care ne schimba si pe noi insine, in rau. De aceea, trebuie sa ne ingrijim mereu dintii si gingiile.
De-alungul timpului stomatologia si tehnologia au evoluat si astfel,am ajuns in prezent la implant dentar. Metoda implantului dentar a fost inventata in 1952 de catre chirurgul ortoped Per-Ingvar Branemark, din Suedia. Lucrurile au evoluat si au trecut prin diverse etape de atunci. Tehnologia si stiinta progreseaza continuu pentru a imbunatati rezultatele implanturilor dentare. Astazi rata de succes este de 98%.
Pasii implantului dentar
Implantul dentar este cel mai eficient tratament pentru inlocuirea dintilor lipsa. In prezent, implantul dentar este interventia chirurgicala prin care este introdusa, in osul maxilar,o radacina a unui dinte artificial, realizata din titan. Titanul este materialul cel mai des intalnit in implanturile dentare, fiind cel mai bine acceptat de corpul uman. Implantul dentar actioneaza ca un inlocuitor pentru radacina unui dinte lipsa. Acest dispozitiv este lasat sa fuzioneze cu osul pentru un interval de 3-6 luni. Procesul acestei “integrari” a implantului dentar in osul maxilar se nu numeste “osteointegrare”. Este momentul cand, in jurul implantului, se formeaza tesut osos. Cand aceasta etapa a fost finalizata cu bine (osul a acceptat implantul)se trece la etapa urmatoare. Aceasta difera de la situatie la situatie, daca trebuie sa inlocuiti un singur dinte sau mai multi dinti. Pentru un lipsa unui singur dinte, o coroana il poate inlocui, iar pentru lipsa mai multor dinti se recurge la realizarea unei punti care se va sprijini pe implant.
Rolul unui implant dentar este de a va inlocui lipsa unui dinte, dar are si rolul de a va reda estetica gurii. Acest aspect este datorat faptului ca implantul dentar se integreaza in structura osoasa si devine foarte rezistent. Astfel, va puteti folosi de el ca si de dintele natural. Implantul dentar este cel mai avantajos tratament si datorita faptului ca un dinte care lipseste poate fi inlocuit fara sa va fie afectati dintii alaturati.
Tehnologie de ultima generatie
Lucrurile au evoluat in tehnologia medicala si astazi puteti beneficia de cele mai bune implanturi dentare. Se foloseste si tehnica Cad-Cam, una dintre cele mai inovative tehnici de realizare a bonturilor implantare si a coroanelor dentare, din zirconiu, adoptand principiul imprimatei 3D.
Investiti inteligent
Medicii profesionisti s-au adaptat situatiei economice si puteti avea sansa sa va recapatati dantura impecabila si sa puteti achita serviciile oferite de catre cabinetul stomatologic, in rate (de exemplu prin Card Avantaj).
Sfatul nostru este sa nu amanati inlocuirea niciunui dinte. Si tratati-va din timp!