Dacă te-ai gândit să-ți cumperi un apartament nou în capitală, probabil te-ai gândit foarte mult la ce zonă ar trebui să alegi și care îți oferă mai multe beneficii? Ei bine, dacă nu știai deja, sectorul 3 este sectorul cu cei mai mulți bucureșteni și totodată printre cele mai cerute zone de pe piața imobiliară din București. Aici găsești foarte multe apartamente noi 3 camere sector 3 la prețuri accesibile! Dar, mai întâi de toate, hai să-ți dovedim că sectorul 3 reprezintă cea mai bună alegere!
Informații generale
Sectorul 3 se întinde din centrul Capitalei, din zona Piața Universității, până la marginea estică a Bucureștiului având astfel o suprafață de 34 km pătrați. Este cel mai populat dintre toate sectoarele capitalei și are o populație de 342 mii de persoane conform recensământului din 2011.
De asemenea, sectorul 3 găzduiește una dintre cele mai importante zone cultural- istorice ale orașului, Centrul Istoric al Bucureștiului și cuprinde astfel o serie de clădiri importante considerate monumente istorice. De aici s-a ridicat vechiul București, începând cu secolul al XVI-lea, în jurul Curții Domnești.
Când spunem Curtea Domnească ne referim la un adevărat magnet pentru marea boierime din acea vreme, pentru negustori și meseriași. Străzile din zonă păstrează denumirile vechilor grupuri de meseriași care locuiau acolo.
Elemente istorice importante din Sectorul 3
Piața Universității
Pe locul unde se află Piața Universității de astăzi, adică la granița dintre Sectorul 3 și Sectorul 1 se găsea Mănăstirea Sfântul Sava. Aceasta este considerată un locaș de cult foarte important deoarece marchează începutul învățământului național.
În timpul lui Constantin Brâncoveanu se pare că în acest loc exista o școală cu caracter general. În secolul al XVIII-lea, această școală va deveni Academia Domnească. La sfârșitul celui de-al doilea război mondial, în 1918, Gheorghe Lazăr pune bazale învățământului românesc și înființează Universitatea București.
Biserica rusă
În anul 1905, la inițiativa ambasadorului rus în România a început construcția Bisericii Ruse. Aceasta este realizată în stil rusesc, fiind opera arhitectului Preobrajenschi. Pictura acestei Biserici este impresionantă deoarece ocupă o suprafață de peste 1000 mp și este realizată de un pictor celebru al vremurilor, de pictorul Vasilev. Această biserică a fost sfințită în 1909 și încă din perioada interbelică era considerată Paraclisul Universității, mai fiind numită și biserica studenților.
Palatul Șuțu
Acesta a fost construit în preajma anilor 1833-1835 și a avut la bază proiectele a doi arhitecți vienezi Johann Veit și Conrad Scwink. Acesta a fost ridicat ca omagiu pentru marele postelnic Costache Grigore Șuțu, iar aspectul interior poartă amprenta anilor 1862 și e creat de Karl Storck. În a doua jumătate a secolului al XIX-lea, acest palat a fost unul dintre cele mai frecventate locuri de recepții din București, iar din 1956 a devenit Muzeul Municipiului București.
Banca Națională a României
Banca Națională a României a fost concepută de arhitecții francezi Cassien Bernard și Albert Galleron în anul 1883. În locul actualei bănci a fost unul dintre cele mai cunoscute hanuri bucureștene, hanul Șerban Vodă. Acesta a ajuns cu greu până în anul 1883 după ce a trecut prin multe incendii și cutremure, iar după a fost dărâmat pentru a se construi banca.