
Sănătatea este cel mai important lucru, iar pentru a ne menține un corp sănătos este necesar să facem anumite alegeri care au impact pozitiv asupra stării noastre. Acestea fiind spuse, în funcție de nevoile tale de sănătate, am pregătit un articol care te va ajuta să găsești soluțiile potrivite pentru tine.
Integrează în rutina ta zilnică activități fizice
Așa cum știi, sportul are numeroase beneficii: te ajută să te menții, să ai parte de un somn odihnitor noaptea, îți crește imunitatea organismului și îți reduce durerile menstruale, stările de anxietate și depresie. Bineînțeles, acestea sunt doar o parte din avantajele sportului, iar dacă până acum nu ai luat în considerare o activitate fizică și te confrunți cu tensiunea arterială mare, atunci este cazul să începi să integrezi sportul în rutina ta zilnică.
Tensiunea arterială reprezintă presiunea exercitată de sânge către pereții arterelor. Ținând cont de etapa vieții în care te afli, este important să cunoști cat este tensiunea normala in functie de varsta. Tensiunea arterială conține două valori numerice, și anume: presiunea sistolică și diastolică. Astfel, tensiunea normală la adulți trebuie să fie mai mică de 120/80 mmHg, adică o presiune sistolică de 120 mmHg și o presiune diastolică de 80 mmHg.
În cazul copiilor, va fi un număr semnificativ mai scăzut în comparație cu cea a adulților: pentru bebeluși cea sistolică trebuie să fie între 80 și 100 mmHg și între 55 și 65 mmHg cea diastolică. Pentru copiii care au între 6 și 12 ani, cea sistolică trebuie să fie între 96 și 131 mmHg iar cea diastolică între 55 și 62 mmHg.
Așadar, pentru a putea avea stăpânire asupra tensiunii, sportul îți va fi de un real ajutor deoarece îți reduce tensiunea arterială. Dacă te confrunți cu astfel de probleme, înainte de a începe orice activitate fizică, este recomandat să te consulți cu medicul tău pentru a îți sugera un sport potrivit ție.
Odihnește-te corespunzător
Pentru a putea funcționa optim, organismul are nevoie de odihnă. Este important să acorzi prioritate somnului și să dormi între 7 și 9 ore pe zi. Lipsa orelor de somn poate avea consecințe grave asupra sănătății tale și te poate afecta pe termen lung.
Mai mult decât atât, dacă ești femeie, mai mult ca sigur te confrunți cu durerile menstruale lunare. Pe lângă administrarea unor medicamente dureri menstruale, odihna joacă și ea un rol destul de important în ameliorarea acestor dureri. Odihnindu-te corespunzător vei putea să reduci stresul și tensiunea musculară. În general, crampele menstruale sunt agravate de tensiunea mușchilor iar printr-o odihnă adecvată vei putea să reduci durerile.
Totodată, așa cum am menționat anterior, sportul ajută și pentru această problemă. O activitate fizică ușoară în primele zile ale menstruației va ajuta reducerea durerilor. În această perioadă, optează pentru o alergare de 20-30 de minute într-un ritm liniștit sau exerciții de yoga ori pilates.
În concluzie, în funcție de nevoile tale de sănătate există diferite soluții. Menținerea unui stil de viață sănătos și activ te va ajuta pe termen lung și vei observa o îmbunătățire a stării tale de sănătate.