
Florile naturale, proaspete, au capacitatea de a le oferi oamenilor o bucurie inerentă vieții de zi cu zi. Fie că sunt puse într-o vază pe blatul din bucătărie, fie că se află în grădină, pe marginea aleii, toate florile par a vorbi aceeași limbă, aceea a frumuseții, a emoției, a purității.
Realizarea unui aranjament floral poate fi extrem de distractiv și de ușor în același timp. Iată doar câteva dintre sfaturile pe care ar fi bine să le iei în considerare atunci când dorești să realizezi un buchet de flori impecabil pe care să îl poți dărui cu dragoste celor pe care vrei să îi surprinzi în cel mai plăcut mod cu putință.
Mulți oameni consideră că de florile proaspete te poți bucura doar ocazional, pentru perioade scurte de timp și plătind anumite sume de bani care pentru mulți sunt destul de mari. Deloc adevărat. Mai ales primăvara și vara poți găsi în grădinile și parcurile din jur numeroase specii de flori pe care le poți pune apoi în buchete deosebite – tot ceea ce îți rămâne de făcut este să alegi acele flori de sezon, care au prețuri modeste, în cazul în care nu ai o sursă gratuită din care să faci rost de ele. Poți comanda buchete de liliac, crini, lalele și multe altele și le poți trimite persoanelor dragi pentru a le arăta recunoștința și dragostea.
Îngrijirea tulpinilor pentru flori proaspete mult timp
În cazul florilor cu tulpini lemnoase, așa cum sunt liliacul, hortensiile, eucaliptul, foarfecele nu pot face față, literalmente. Pentru a tăia aceste ramuri groase și pentru a te asigura că florile primesc suficientă apă, ia un ciocan și zdrobește capătul până când acesta se sfărâmă astfel încât să se poată hrăni cu suficientă apă.
Multe dintre buchetele pe care le achiziționezi de la o florărie fizică sau de la o florarie online vin cu tulpini lungi. Pentru a oferi un aspect deosebit aranjamentului floral, taie tulpinile la diferite înălțimi, astfel încât privirile să fie impresionate de forma aranjamentului. Poți alege și vaze mai scurte, dar evită vazele largi pentru a evita răsucirea tulpinilor.
Folosește câțiva muguri în realizarea buchetului. Pentru a aborda altfel aranjamentul, în loc să pui toate florile într-o singură vază, împrăștie-le în mai multe vaze și pune printre acestea muguri mici cu două sau trei tulpini fiecare. Grupează mai multe vaze care variază în înălțime și formă, dar au un stil similar pentru a crea o colecție interesantă de decoruri.
Păstreaza apa florilor curată în permanență. Majoritatea oamenilor știu că trebuie să taie tulpinile florilor într-un unghi de 45 de grade chiar înainte de a le pune în apă, dar nu cunosc foarte bine faptul că florile vor doar ca tot timpul să bea apă curată. Este important să înlocuiești complet apa în fiecare zi și să speli vaza pentru a elimina bacteriile de pe pereți căci pot duce la ofilirea mai rapidă a florilor.
Contrar credinței populare, nu trebuie să plasezi florile tăiate într-o zonă cu mult soare. Odată ce sunt tăiate, acestea sunt deja pe moarte, iar ceea ce vrei cu siguranță să faci este să le păstrezi cât mai mult timp, ceea ce înseamnă că trebuie să le păstrezi într-o zonă răcoroasă, departe de ferestre și guri de aerisire care le pot usca rapid.