- „De la idee la bani”,de Napoleon Hill, dezvaluie 13 pasi catre imbunatatire,autorul mizand, in primul rand, pe cultivarea unei constiinte a banilor,a unei filosofii privind imbogatirea si succesul.Este o carte de capatai,o”carte de vizita” pentru fiecare om care a ajuns pe culmile gloriei dupa ce a pus in practica sfaturile din paginile ei.”De la idee la bani” si-a pastrat statutul de bestseller chiar si dupa 70 de ani de la publicare – dupa cum a consemnat Business Week Magazine -, fiind, si azi, emblematica pentru sectorul literaturii motivationale.
- „Tata bogat,tata sarac”,de Robert T. Kiyosaki,demoleaza mitul conform caruia trebuie sa ai note foarte mari ca sa reusesti in viata.Astfel, autorul puncteaza:„Principalul motiv pentru care oamenii se luptă cu dificultăţile financiare este acela că au trecut prin şcoală fără să înveţe nimic despre bani. Rezultatul este că învaţă să lucreze pentru bani… dar nu învaţă niciodată să pună banii să acţioneze pentru ei.“ In concluzie, cartea combate ideea conform careia daca ai o casa,automat esti instarit,astfel facand deosebirea intre active si pasive o data pentru totdeauna,totodata ,le arată părinţilor de ce nu se pot baza pe sistemul de învăţământ, dacă vor să-şi vadă copiii învăţând câte ceva despre bani.Cuprinde numeroase sfaturi invatate de la tatal mai instarit al celui mai bun prieten al sau,sfaturi puse in antiteza cu cele date de tatal mai putin bogat,care,desi are un salariu motivant,este vesnic ingropat in datorii.Din punctul meu de vedere, este o carte,care, o data ce ai pus mana pe ea, nu o mai lasi jos!
- „REWORK””.de J.Fried si D.H.Hansson,este o carte usor de citit, chiar si de catre un novice in ale business-ului,ce dezvăluie o modalitate mai bună şi mai accesibila de a reuşi în afaceri.Pe mine, „REWORK” m-a făcut să mă confrunt cu o nouă provocare: aceea de a-mi înfrâna dorinţa de a rupe fiecare pagină pentru a mi-o lipi pe perete… Uluitoare, pregnantă, plină de idei care te inspiră – această descriere mă face să par o admiratoare supusă, dar „REWORK”chiar este într-adevăr foarte utilă.
- „Design yourself”,de Karim Rashid, un designer revolutionar, in care isi sustine teoria despre viata si stil de viata captiveaza si intriga. Am descoperit aceasta carte in biblioteca ONG-ului din care fac parte, Institutul pentru fericire, si timp de o ora pur si simplu nu am mai last-o jos din mana. Cu viziunea, creativitatea si simtul practic al unui designer, Karim ofera, in capitole concise, la obiect, un set complet de sugestii pentru viata ta:„oamenii sunt pe pamant pentru a crea”.
- „21 de legi supreme ale liderului”,de John Maxwell,cartea prezinta in esenta,dupa cum o da de gol si titlul,21 de legi pe care orice manager sau lider ar trebui sa le urmeze.Maxwell a combinat experienta si observatiile faptelor care au dus la succes sau esec in lumea afacerilor, politicii, sporturilor, religiei sau conflictelor militare si atfel a conchis ce conduce catre eficienta conducerii organizatiilor sau chiar si a Guvernelor.Rezultatul este un studiu despre ce inseamna sa fii lider, asa cum numai un comunicator extraordinar cum este Maxwell il poate face.
- „Cei care schimba regulile jocului”,de Mona Dirtu si Andreea Rosca este o carte captivanta despre povestile de succes a unor antreprenori din Romania, care au pornit de la zero si au construit imperii. De altfel, este prima carte care vorbeste despre mecanismele si procesele de decizie ale primei generatii de antreprenori romani de dupa desertificarea comunista.
- „Frecventa.Puterea vibratiei personale”,de Penney Pierce.Stiinta ne-a invatat de mult timp sa nu ne bazam decat pe ceea ce putem vedea si atinge. De aceea, de multe ori noi uitam ca spiritul, gandurile, emotiile si corpul nostru sunt alcatuite din energie. Tot ceea ce exista vibreaza.In aceasta carte, autoarea te invata cum sa iti percepi aceasta vibratie personala si cum sa lucrezi in mod intentionat cu ea pentru a-ti transforma viata.
- „In mintea lui Steve Jobs”,Leander Kahney,exploreaza personalitatea fascinanta a lui Steve, pentru a descoperi secretele rezultatelor lui incredibile. In pofida multor insusiri pe care unii le-ar considera defecte, el a condus companiile Apple si Pixar spre triumf si a devenit miliardar prin propriile sale puteri. Si-a atras clienti loiali pana la fanatism si a asigurat managementul unora dintre brandurile cele mai puternice din lume.
- „Gandire rapida,gandire lenta”,de Daniel Kahneman, ne ofera explicatii practice si lamuritoare ale modului in care se iau deciziile atat in afaceri, cat si in viata de zi cu zi aratandu-ne cum putem utiliza diferite tehnici pentru a ne feri de stangaciile mintale care adeseori ne vara in bucluc.
- „Screw it,let’s do it”,Richard Bransoni, mpartaseste cateva dintre lectiile de viata si cariera pe care le-a trait si cum a folosit aceste invataminte. Rezultatul sunt cateva principii-sfat: Sa crezi ca ceea ce iti propui poate fi facut, Traieste viata din plin, Distreaza-te, Munceste din greu si banii vor veni, Calculeaza riscurile si asuma-ti-le, Nu regreta nimic, Urmeaza-ti visurile dar in lumea reala bazeaza-te pe tine, Fa ca fiecare secunda sa conteze.
There are no comments at the moment, do you want to add one?
Write a comment