Rusia avertizează România și SUA:
Renunțați la scutul antirachetă cât nu e prea târziu!…
Rusia reataca dur faptul ca elementele de aparare anti-aeriana MK-1 AEGIS, ce urmeaza a fi instalate la Deveselu, ar incalca grosolan Tratatul Intermediar al Fortelor Nucleare si ca se „riscă să
devină o provocare gravă la adresa securităţii internaţionale” sustine Mihail Ulianov, director al Departamentului pentru neproliferare şi controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe.
„Statele Unite şi România trebuie să înţeleagă amploarea reală a responsabilităţii acestui sistem şi să îşi dea seama că pot renunţa la acest plan cât nu este prea târziu”, a mai adăugat Mihail Ulianov.
Acordul la care se face referire de catre partea rusa nu face act de tratatul evocat, deoarece rachetele de la DEVESELU nu sunt rachete intercontinentale, ci simple rachete anti aeriene, destinate a dobora avioane inamice de la 25.000 de metrii inaltime. Avioanele militare rusesti zburand sub acest plafon, iar Romania si Polonia vor fi dotate cu astfel de rachete antiaeriene. Se cunosc foarte bine planurile de invazie rusesti, iar in cadrul acestora, aviatia de bombardament si de vanatoare ruseasca este un element determinant in sustinerea si inlesnirea invaziei terestre. Iar sistemele AEGIS antiaeriene sunt exact elementele care ingreuneaza tipul de atac rapid denumit BLITZKRIEG!… Astfel politicienii rusi se dau de gol privind intersele aparent ascunse, in moment ce altii politicieni tot de la Moscova se lauda cum ca doresc in mod clar ca Uniunea Euroasiatica sa cuprinda tari ale U.E din partea de EST , inclusiv Ungaria si chiar Austria.
In planurile secrete ale Rusiei se observa trei directii de atac:
1.- în nord, prin zona ruseasca invecinata cu ţările baltice.
2-. în centrul Europei, la Polonia – astfel fiind posibil accesul catre Germania.
3.- la sud, in România deoarece se poate inainta usor catre Ungaria, Austria, Serbia si Bulgaria.
Este de inteles de ce Moscova este atat de interesata de Romania, pentru ca in cazul unui razboi de cuceriere a unor tari est europene dupa modelul anexarii Crimeiei. Tara noastra este elementul cel mai important pentru ca din Romania se pot realiza jonctiunile cu restul tarilor mici cu origini slavone si care ar capitula chiar fara lupta. Astfel batalia pentru Romania este cruciala pentru Rusia. Uniunea Europeana exista atat timp cat axista si Romania, iar aderarea Ucrainei siMoldovei la U.E este posibila doar atat timp cat Romania exista pe harta Europei.
Fostul presedinte al Romaniei in persoana domnului Traina Basescu a sustinut aseara intr-un interviu pe postul National de Televiziune TVR1 ca politicieni rusi nu cred ca scutul ant-iaerien de la Deveselu cum ca ar fi destinat doar in scop defensiv si ca aceste sisteme AEGIS ar putea lansa rachete de croazieră cu rază medie de actiune, fapt imposibil de realizat din punct de vedere tehnic. Traian Basescu a mai sustinut ca Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker – a subliniat la conferinta de la Passau că UE trebuie să-şi restabilească relaţiile cu Rusia si sa nu mai lase pe americani sa faca jocurile in Europa.
In aceste conditii Traian Basescu a transmis lui Junker sa nu uite ca SUA este garantul securitati in U.E, iar toatele tarile membre ale U.E sunt partenere NATO. Tot acesta a mai spus si ca”această abordare a dus şi la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, prin cedări succesive” iar la Bruxelles cu siguranta au loc anumite discutii, iar Junker nu a facut astfel de afirmatii de capul lui. Este clar ca relatia Merkel-Hollande a luat decizii in acest sens, iar fostul presedinte a mai declarat ca”ceva se întâmplă la Bruxelles, iar România nu participă la ceea ce se întâmplă, din păcate. România este puţin în afară şi neaducerea în dezbatere publică a marilor subiecte europene este o mare greşeală”.
Gabriel Oprea, a precizat în urma vizitei în SUA, că până la sfârşitul anului acesta, scutul antirachetă de la Deveselu (Olt) va fi operaţional, ca România să se încadreze în ansamblul măsurilor de protecţie NATO în regiune. „În planul cooperării strategice s-a discutat foarte mult despre importanţa facilităţii de la Deveselu, pe care o vom operaţionaliza până la sfârşitul acestui an. Acest lucru fiind o dovadă în plus a capacităţii României de a se încadra în ansamblul măsurilor de protecţie al NATO în regiune, a mai afirmat vicepremierul Gabriel Oprea.
SUA a reactionat imediat la acuzatiile aduse de Moscova in legatura cu scutul antiracheta, prin Preşedinţia Statelor Unite, care a comunicat de fiecare data ca sistemele AEGIS din cele doua tari ale U.E nu încalcă Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF). Acordul Forţelor Nucleare Intermediare, semnat de SUA şi URSS în 1987 şi intrat în vigoare pe 1 iunie 1988, obligă ambele părţi să distrugă toate rachetele balistice şi de croazieră cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.
There are no comments at the moment, do you want to add one?
Write a comment