Soluția propusă de un grup de monarhiști şi susţinută de PNŢCD Constanța poate prinde contur în viitorul apropiat!
Evenimentul intitulat “Evocarea și Importanța Monarhiei cât și a Casei Regale a României” organizat de un grup de monarhiști și PNȚCD Constanţa a trezit un viu interes în rândurile simpatizanților.
La inițiativa doamei inginer Mariana Sima, o declarată monarhistă constănțeană, Vicepresedintele Național al PNȚCD, în persoana doamnei Adriana Mertea, a organizat cadrul propice unei dezbateri publice pe tema necesității urgente de reinstaurare a monarhiei în România o sesiune o dezbatere, la care au luat parte atat monarhiști cât și membri sau după caz simpatizanți ai partidului PNȚCD filiala Constanța.

În această dezbatere liberă au fost amintite multe lucruri cu impact.Mai precis, discuțiile purtate și susținute într-un cadru informal cu și despre Casa Regală au fost deosebit de interesante și constructive!
Membrii marcanți ai PNȚCD Constanţa- domnul președinte Adrian Țapliuc, domnul profesor universitar Ioan Caruțiu și alți simpatizanți au ajuns la anumite idei referitoare la o posibilă idee referitoare la susținerea monarhiei cât și posibilitatea efectuării unui referendum pentru o posibilă revenire la această formă de guvernământ.
Totodată, domnia sa a amintit de morala creştină ce ar trebui să stea la baza tuturor politicilor duse şi practicate de PNŢCD, aceasta având ca rezultat un mod etic şi paşnic de rezolvare al problemelor.
Acest deziderat a fost rapid îmbrățișat și argumentat din punct de vedere politic și de către domnul Profesor Univ. Ioan Caruțiu ce a mai adăugat că din punct de vedere politic, PNŢCD crede că oamenii sunt răspunzători în faţa legilor şi a lui Dumnezeu, pentru toate faptele lor.

Lucrul cel mai important l-a constituit tocmai revenirea la o informare a populației pentru a înțelege ilegitimitatea Republicii actuale,fapt probat de o trimitere la o Lege in care Republica nu are act de naștere.
Aceasta se perpetuează și e nesocotită încă din 1947, fiind evocată, susținută cu temei juridic excepțional de către cartea excelentului autor,domnul Eleodor Focșăneanu-“Două săptămâni dramatice din Istoria României”. Cel mai important lucru ce suscitat numeroase comentarii și luări de poyiții a fost tocmai acea lege istorică din data de 30 decembrie 1947 a vechiului regim comunist. Ea a fost promulgată și contrasemnată de Petru Groza și Lucrețiu Pătrășcanu ce a avut girul unor intelectuali ai vremii precum romancierul Mihail Sadoveanu cât şi votul Adunării Deputaților ce a abrogat vechea lege care legitimiza Monarhia.
Pasajele din această carte au fost readuse la viață prin lectura doamnei Sima Alexandra ce a subliniat atât contextul istoric cât și implicațiile sociale, frâmântările politice existente din acel moment până în actualitate.
Domnia sa a purtat un dialog deschis cu toți cei aflați la acest eveniment în care s-au făcut remarcate intervențiile domnului Doru Luțac cât și ale unuia dintre cei mai bine pregătiți membri de bază ai PNȚCD- domnul Paul Pârvu.Domnia sa a subliniat și a întărit acel demers de a merge pa calea juridică până la Curtea Europeană a Drepturilor Omului la Strassbourg, spre a demonstra faptul că actuala formă statală de guvernământ- Republica ar fi de fapt una neconstituțională.
În altă ordine de idei, domnul președinte Adrian Țapliuc a citat din programul politic ce stabilește cu claritate statutul de organizare intitulat “Calea Noastră” tocmai acele paragrafe în care se demonstrează faptul că PNȚCD e singurul partid din România ce admite susținerea necondiționată a Monarhiei.
Mai mult decât atât, fără a se exagera s-a pututu deduce și înțelege faptul, contextul și desfășurarea ulterioară evenimentelor în care a fost instaurat “cu acte în regulă” statutul Republicii Comuniste și Populare din România.
Pentru justețe trebuie să vă amintesc faptul că și alegerile din acel an fatidic pentru soarta României 1947 au fost falsificate și confoscate de către echipa comuniștilor,kominternistilor.
De asemenea, modalitatea prin care s-a trecut cu atâta lejeritate pentru faptul că subiectul a constituit momentul care a luat naștere unul dintre cele mai odioase regimuri în care intelectualitatea,burghezia au avut de suferit …
Domnul Ioan Carutiu-candidatul PNTCD la funcția a luat parte la această conferință punctând importanța Regimului Monarhic cât şi haosul,criza morală a actualei generații. S-au creionat soluții pentru anumite lucruri ce pot fi luate în acest sens punctând și din punct de vedere politic,social și moral pentru a reveni la normalitate.
Multitidinea de idei și de opinii au avut darul de a găsi pe viitor cât mai repede a unui demers juridic la o curte internaţională a drepturilor omului spre dezideratul tuturor monarhistilor. Cererea a fost aprobată de către toți cei prezenți.Iar aceste chestiuni foarte importante vi le voi prezenta cu altă ocazie mai detaliat.
Pe final, un program special ales cu această ocazie de către componenții Duo-ului Mihai( Fănică Mihai și Daniel Mihai) au întregit și încântat audiența.
“Programul oferit publicului prezent în sala sediului PNȚCD Constanţa au inclus Imnul Regal cât și un număr semnificativ de piese cunoscute, de largă circulație din repertoriul românesc și universal, cu generozitate oferite din acea simpatie și îmbrățișare a idealurilor creștin- democrate,”așa cum a declarat artistul și profesorul cu titlu de Doctor în Interpretare Muzicală- Daniel Mihai!
Pe final, cu acceptul tuturor am realizat și o fotografie de grup.

Evenimentul a punctat importanța ideologică a acestei formațiuni dar și mult visata transformare a statului român din inamic al propriilor cetățeni, în partener al românilor.
Acest proces presupune afirmarea, promovarea și aplicarea unei realități comune oricărui stat de drept, deoarece în social- democrația de tip balcanic statul este mai puțin implicat în măsurile sociale și politice pentru cetățenii oricărui oraș ai acestei țări.
Astfel că, fără să aducem laude în plus, asemenea ocazii în care se transmit idei și mesaje sunt binevenite deoarece, din toate punctele de vedere, doctrina creștin- democrată dă statului multe obligații față de persoană, decât are persoana față de stat. În același timp, pentru ca această realitate să devină și realitate românească, este nevoie de recuperarea instituțiilor statului de sub influența grupărilor politico-economice care folosesc statul și resursa publică în propriul beneficiu și împotriva intereselor românilor.
În numele celor ce au onorat acest eveniment cultural de înaltă ținută, vă mulțumesc pentru atenție!
Redacția ziarului Criteriul Național
Sursa foto :www.criteriul.ro