
Un imprumut nebancar poate fi o solutie financiara extrem de utila in situatiile neprevazute, insa si ori de cate ori ai nevoie de bani pentru nevoile sau dorintele tale. Creditul acordat de IFN-uri este flexibil, rapid si usor de obtinut spre deosebire de cel bancar, iar sumele imprumutate iti sunt de mare ajutor cand ai de efectuat plati urgente sau restante ori vrei sa pui in aplicare anumite planuri de viitor. Iata cateva dintre avantajele importante ale creditului nebancar:
1. Documentatie simpla
In timp ce bancile solicita o multime de documente pentru acordarea unui imprumut, companiile independente de sistemul bancar ofera credite in baza a cateva informatii de baza. Daca te intrebi de ce ai nevoie pentru a obtine un credit nebancar afla ca trebuie sa-i prezinti institutiei financiare nebancare o copie a cartii de identitate si un extras de cont bancar pe o perioada de 1-3 luni aferent contului in care incasezi salariul, pensia sau alte venituri.
2. Proces de creditare facil
Pentru accesarea imprumuturilor IFN solicitantii trebuie sa incarce documentele necesare in cadrul unei cereri online sau sa le transmita pe e-mail. Intregul proces se desfasoara de la distanta, foarte repede, fara nicio interactiune fizica intre aplicant si creditor.
3. Fara garantii, taxe sau comisioane
Un credit nebancar nu presupune comisioane sau taxe de acordare. De asemenea, nu trebuie constituite garantii, ba chiar se poate accesa si o linie de credit. Astfel, beneficiarii au posibilitatea de a imprumuta sume suplimentare pana ajung la limita liniei de credit, daca nu inregistreaza intarzieri la plata.
4. Aprobare rapida
In general, creditul nebancar se aproba mult mai rapid decat cel bancar. Daca totul este in regula cu documentatia transmisa si solicitarea se face intr-o zi lucratoare, in timpul programului institutiei, solicitantul poate primi un raspuns chiar si in numai cateva ore sau minute. Creditul bancar se acorda dupa o perioada ceva mai lunga, iar acesta este un mare minus pentru cei cu probleme urgente.
5. Decizii mai putin subiective
Este bine-cunoscut faptul ca bancile sunt destul de pretentioase in ceea ce priveste selectarea clientilor. Pe langa analiza tuturor informatiilor financiare, acestea pot lua in considerare si criterii precum relatia cu solicitantii ori tranzactiile anterioare. In schimb, imprumuturile nebancare se acorda in baza unui set de conditii obiective, deloc restrictive, de exemplu veniturile periodice sau istoricul de credit.
6. Creditare flexibila
Imprumutul nebancar este disponibil pentru un grup mai larg de persoane decat cel bancar. Mai exact, pot primi un credit IFN inclusiv persoanele care nu au un istoric de credit bun sau care inregistreaza si alte datorii. Unele companii nebancare ofera variante flexibile de rambursare a creditului, cum ar fi rate lunare fixe ori variabile, care se pot ajusta in functie de nevoile beneficiarilor. Practic, prin intermediul unui IFN pot accesa un credit aproape toti cei care nu indeplinesc criteriile stricte de eligibilitate ale bancilor.
7. Fara angajamente pe termen lung
Institutiile financiare nebancare ofera adesea imprumuturi mai mici decat cele bancare, astfel ca sunt mai simplu de rambursat. Perioada de creditare se poate stabili in zile sau luni, in functie de valoarea creditului. In plus, daca apar situatii in care nu-ti poti indeplini obligatiile financiare, ai posibilitatea de a solicita prelungirea termenului de rambursare.
Creditul nebancar reprezinta o solutie avantajoasa pentru multe categorii de persoane. Datorita valorilor relativ mici, imprumuturile nu au efecte dezastruoase pe termen mediu sau lung. In plus, conditiile de accesare nu sunt deloc restrictive, iar banii se primesc, de regula, in cateva ore, direct in contul bancar al solicitantului.