
O afacere în domeniul Horeca care să aibă succes este începută cu siguranță dintr-o mare pasiune și plăcere de a fi ospitalier cu cei care îți vor trece pragul locației. Pe lângă aceste două ingrediente esențiale se adaugă un mix de muncă multă, investiții rentabile, alegeri inspirate dar și pragmatice în același timp.
Dacă ești un antreprenor la început de drum și visezi să ai propria locație unde să îți întâmpini clienții cu o atmosferă relaxantă și să creezi pentru aceștia o întreagă experiență culinară, trebuie să îți faci un plan bine pus la punct și adaptat vremurilor în care trăim.
Cum anul 2020 a fost unul dificil pentru domeniul Horeca din cauză că mai mult restaurantele au fost închise decât deschise, este necesar să îți gândești foarte bine strategia dacă vrei să deschizi o astfel de afacere în 2021.
În primul rând ia în calcul că trebuie să fii prezent și în lumea digitală și să pui la dispoziție și servicii de delivery.
În lumea de business a anului 2021, indiferent aproape de domeniul de activitate, prezența digitală nu mai este doar un moft, ci un mod eficient de a te face cunoscut clienților tăi.
De asemenea, pentru Horeca, restaurantele care au putut avea și servicii de delivery s-a dovedit anul trecut, odată cu restricțiile impuse de pandemie, că poate fi un as în mânecă pentru a continua activitatea în cazul în care locația nu mai poate să primească fizic clienți.
Achiziționează echipamente profesionale de calitate pentru bucătăria ta
Indiferent că te concentrezi pe servirea clienților în restaurant sau pe creșterea sistemului de delivery, un lucru rămâne esențial: dotarea bucătăriei cu echipamente profesionale de bucătărie. Construite cu tehnologii și materiale durabile, acestea te vor ajuta să pregătești mâncarea rapid și eficient și în condiții maxime de siguranță.
Utilajele profesionale de bucătărie se achiziționează în funcție de necesitățile tale și de ceea ce vei avea în meniu. Cu siguranță nu au cum să lipseasă însă o mașină de gătit, un cuptor, dulpuri și mese de lucru, dulapuri, lăzi și vitrine frigorifice și ustensilele și accesoriile cu care bucătarii tăi prepară mâncarea (tigăi, oale, cuțite, boluri). Pentru a fi sigur că faci cele mai inspirate alegeri ce se vor dovedi eficiente și cu rată de recuperare a investiției mare chiar pe termen scurt spre mediu, consultanții Be Our Guest îți stau la dispoziție cu sfaturi și oferte personalizate pentru a achiziționa echipamente profesionale de bucătărie de calitate. Cu o experiență de peste 10 ani în domeniu, aceștia te pot ajuta cu planuri personalizate pentru dotarea bucătăriei tale și se vor asigura că echipamentele îți vor fi trimise în cel mai scurt timp, dar și că se vor potrivi perfect în spațiul pe care îl ai la dispoziție.
Pune la punct un sistem de delivery
Este important să oferi clienților posibilitatea de a comanda produsele tale și direct acasă la ei. Creează-ți un flux propriu sau fă parteneriate cu alte companii care se ocupă exact cu asta, cum ar fi Glovo sau Food Panda. Astfel, vei putea livra oriunde mâncarea, chiar fără să fie nevoie ca locația ta să primească fizic clienți.
Lansează un site web
Astăzi, prezența în mediul digital este un aspect ce ajută afacerile să crească. Și primul pas pentru a fi și tu aici este să îți lansezi un site web pentru restaurantul tău. Cu un design atractiv, poți prezenta clienților tăi întregul meniu, le poți oferi diverse informații despre preparatele tale cu descrieri detaliate și fotografii și bineînțeles poți avea datele de contact și posibilitatea de a face rezervări.
Fă-ți cont pe TripAdvisor
TripAdvisor este cea mai mare platformă din lume de review-uri despre turism și restaurante și clienții o folosesc destul de des pentru a se informa asupra unei locații înainte de a merge acolo. Asigură-te că produsele și serviciile tale vor primi calificative bune din partea clienților care ți-au încercat produsele, astfel încât și alți clienți potențiali să te aleagă pe baza ratingurilor și recomandărilor.