Ati observat vreodata ca atunci cand aveti probleme in relatie, toata lumea din jur este experta in relatii? Prieteni, membri de familie, colegi de munca – fluxul de sfaturi de relatii bine intentionate pare sa vina la tine din orice unghi. Si, de cele mai multe ori, sfaturile conflictuale pe care le primesti te pot face mai confuz decat inainte.
Cu toate diferitele surse de informatii la care avem acces acum, cautarea de sfaturi poate deveni coplesitoare. Deci, pentru a simplifica ceea ce poate fi o zona complicata a vietii, am adunat cele mai bune sfaturi de sfaturi despre relatii din intreaga lume si le-am pus pe toate intr-un singur loc. Pe www.escortelux.vip gasesti si alte sfaturi despre relatii, dragoste si de a mentine o relatie vie.
1. Nu este responsabilitatea partenerului de a te face fericit
Cat de des ai auzit oameni in relatii spunand „ma face sa am o parere asa de proasta despre mine” sau „ma enerveaza atat de tare”? Adevarul este ca nimeni nu te poate face sa simti ceva.
Depinde de tine sa accepti responsabilitatea pentru cum te simti. Aceasta este o parte importanta in detinerea puterii personale. Specialistii explica ca aproape toata lumea a dat cuiva puterea asupra felului in care simte, gandeste sau se comporta intr-un moment dat in viata lor. Ea continua sa explice ca una dintre cele mai eficiente metode de a va pastra puterea personala este sa accepti responsabilitatea pentru ceea ce simti.
2. Comunicarea eficienta nu inseamna doar ceea ce spui
Cea mai comuna problema cuplurilor este comunicarea gresita. Odata cu aceasta, frustrarea si deconectarea rezulta in lipsa de intimitate si incredere. O comunicare eficienta in relatii nu se refera numai la constientizarea modului in care trimitem informatii, ci si la modul in care le primim. Scenarii precum un partener care crede ca totul este in regula, iar celalalt ganditor „nu ma asculta niciodata” sunt prea cunoscute.
Ascultarea activa este integranta in procesul de comunicare, aceasta implicand a fi pe deplin prezent partenerului. Inchide telefonul. Opreste televizorul. Apropie-te de partener atunci cand vrea sa vorbeasca cu tine. Acorda-i partenerului tau atentia completa, astfel incat sa stie ca este prioritatea ta numarul 1 si ca ceea ce spune conteaza.
3. Identifica limbajul iubirii
Nu numai ca comunicam cu totii in moduri diferite, cu totii experimentam iubirea in moduri diferite. Modul de a da si a primi iubirea unei persoane poate fi complet diferit de cel al partenerului. Deoarece, de obicei, oferim iubire la fel cum il primim (pentru ca acesta este limbajul nostru de iubire), de multe ori nu oferim iubire intr-un mod in care partenerului nostru ii place sa primeasca dragoste / sa se simta iubit. Toti experimentam dragostea in mod diferit si, fara sa intelegem aceste diferente, este usor sa gresim atunci cand aratam ca ne pasa.
Fiecare individ are cel putin o limba pe care o prefera deasupra celeilalte. Si odata ce tu si partenerul tau stiti care este limbajul de dragoste al celuilalt, este nevoie de modul de a da si de a primi dragoste in moduri semnificative.
4. Respect
Sustinerea a tot ceea ce am acoperit pana in prezent este unul dintre cele mai importante elemente ale oricarei relatii de succes, sanatoase, pe termen lung – Respectul.
Este posibil sa va intrebati „care este cea mai buna modalitate de a arata respect intr-o relatie sanatoasa?”Respectul nu este un act sau un cuvant unic, ci se arata in modul in care va tratati unii pe altii zilnic, chiar si in momentele de dezacord sau de conflict. „Lupta corecta” este o parte a aratarii respectului in relatii – a fi capabil sa apreciezi si sa respecti sentimentele si opiniile partenerului, chiar daca acestea sunt diferite de ale tale.
Respectul NU este de a controla o alta persoana sau de a-l face sa faca ceea ce vrei sa faca. Este vorba de acceptarea si iubirea celeilalte persoane si de a-i permite sa exprime cine este si sa aiba libertatea de a fi el insusi.