
CV-ul reprezinta prima interactiune cu posibilul tau viitor angajator, pe care trebuie sa-l convingi din primele secunde. Este un fapt dovedit ca specialistii in recrutari nu petrec mai mult de 20 de secunde uitandu-se pe un CV, ci doar in cazuri exceptionale, in care sunt aspecte ce le atrag atentia. Pentru a trece cu succes de aceasta etapa a recrutarilor, analizeaza cu atentie daca cerintele angajatorului se potrivesc cu competentele tale si evidentiaza-le pe cele mai importante.
Evita sa aglomerezi un CV cu date irelevante pentru pozitia pentru care candidezi, asa cum sunt job-urile in alte domenii ori activitatile de voluntariat pentru ONG-uri in domeniul sanatatii daca aplici pentru o pozitie de game tester. Risti ca persoana care analizeaza CV-uri sa-l treaca pe al tau cu vederea doar pentru ca astfel de amanunte s-au remarcat in detrimentul aspectelor principale, precum cursurile de la Man and Machine, foarte bine cotate la acest moment. Descopera, asadar, ce te-ar putea face special si remarcabil in fata contracandidatilor tai si detaliaza-le, totodata, in scrisoarea de motivatie.
Iata ce sa adaugi in CV in functie de domeniul de lucru:
- Daca esti unul dintre cei dornici sa se aventureze in tumultoasa viata a arhitectilor sau a inginerilor, indicat este sa mentionezi toate proiectele pe care le-ai creat si implementat atat in timpul anilor de studiu, cat si independent. De asemenea, cursurile de pe https://www.manandmachine.ro/cursuri/bim/ sunt cea mai buna alegere pentru specializari post-universitare. Acestea sunt cele mai noi propuneri pentru profesionisti si pe care trebuie sa le adaugi numaidecat in CV-ul tau. Angajatorii isi doresc sa vada abilitatile tale practice, ca rezultat al studiului continuu.
- Ca absolvent de drept ce doreste sa lucreze in multinationale si sa-si impresioneze, totodata, sefii, ai nevoie nu doar de rezultate remarcabile la examenele de licenta, ci si de activitati suplimentare in domeniul avocaturii. Le poti obtine participand la conferinte si evenimente ce simuleaza curtile de justitie, denumite Moot Courts. Acestea trebuie evidentiate, intrucat sunt dovada dorintei de implicare, abilitatilor valoroase de comunicare, managementului timpului si empatiei. De cele mai multe ori, devin mult mai importante decat notele obtinute la examene ori alte job-uri din perioada studentiei.
- Ai absolvit o facultate de stiinte sociale si cauti un loc de munca? Angajatorii sunt interesati de toate activitatile tale extracuriculare. Creeaza o sectiune speciala in CV in care sa notezi toate aceste aspecte detaliate si notand, inclusiv, abilitatile pe care le-ai dezvoltat in cadrul proiector tale de succes. Intrucat facultatile de acest profil se concentreaza pe acumulare de cunostinte teoretice, astfel de evenimente te ajuta sa capeti experienta practica si la fel de valoroasa din punctul de vedere al specialistilor de HR.
Tine cont de aceste sfaturi cand iti editezi CV-ul si asteapta sa primesti programarea pentru interviu cat mai cuand.