De foarte mult timp am vrut sa impartașesc această rețeta de pizza Quattro Fromaggi cu voi. In sfărșit mi-am facut curaj și am trecut-o de pe carnețelul cu rețete in format digital. Sper să va fie de ajutor și să vă bucurați de ea mult timp de acum inainte.
Ingrediente și cantități:
- 1 blat pizza
- 250 g de gorgonzola,
- 50 g de mozzarella,
- 75 g de cașcaval,
- 50 g de parmezan,
- 50 g de sos de roșii
- 75 g de oregano,
- sare,
- piper
Mod de preparare :
Se întinde blatul cu sucitorul (de preferat direct pe o foie de copt, astfel nu va mai fi neoie să transferați aluatul de pe masa de lucru in tigaie). Se unge pe toată suprafața cu sos de roșii, se pune brânza gorgonzola tăiată mărunt, apoi moțarella, cașcaval și se bagă în cuptorul încins la 205 C timp de 7 – 8 minute. Cănd pizza este rumenă deasupra se scoate și se presară parmezan.
Pentru a putea vizualiza și alte articole din aceeași categorie, puteți accesa suntgospodina.net. Vă dorim poftă bună!
Bonus: rețeta de găluște cu prune
În fiecare an mi-e dor de găluștele cu prune din copilărie. Dacă ești la regim fără gluten, nu înseamnă să renunți la toate obiceiurile culinare vechi, doar le adaptezi la noul regim.
Am înlocuit făina albă cu făină de orez, n-am pus deloc zahăr, le-am servit cu ulei de cocos, foarte puțină ciocolată amară răzuită și semințe de cânepă. Gustul aluatului a fost perfect, așa că n-am dus dorul pesmetului cu zahăr.
Dacă aveam in casă fulgi de cocos, tare le-aș fi trecut prin fulgi de cocos.
Rețeta pentru aluatul de Găluște de prune fără gluten și fără zahăr:
- aproximativ 300 gr cartofi noi fierți întregi și curățați de coajă
- 1-2 ouă din sursă sigură (găini crescute fără concentrate/hormoni)
- sare după gust
- 1/2-1 cană făină de orez + cât cuprinde (se poate și făină de ovăz, hriscă, cocos)
- eu am pus și 30 ml lapte de capră de la capre care au pajiște cu plante medicinale
- 1/2 unt de cocos (1-2 linguri lichid)
Se amestecă cartofii cu toate ingredientele. Se frământă doar cât să rezulte un aluat omogen, moale. Nu exagerați cu făina, trebuie să fie un aluat moale, foarte puțin lipicios și ușor de întins.
Se presară suprafața de lucru cu făina de orez și se întinde aluatul subțire.
Eu am împăturit prune fără sâmburi, dar și caise fără sâmburi pe care le-am umplut cu câte o felie de banană.
Le-am servit calde cu ulei de cocos, semințe de cânepă și 10 grame de ciocolată amară (75% cacao) răzuită.
Mi-au mers gândurile la înghețata de pepene roșu din congelator, dar n-am vrut să exagerez. Și așa combinația de carbohidrați cu fructe nu e ideală pentru noi, dar am avut o poftă. Mama soacră făcea odată cu mine găluștele tradiționale și mi-am dat seama că dacă n-am o variantă la regim, n-o să rezist la ale ei. Ioana sper că nu mă cerți prea tare.. ????