Sub sloganul-“NOI SPUNEM LUCRURILOR PE NUME !”, redacția ziarului Criteriul Național dorește să vă informeze pe Dumneavoastră deoarece mulți nu știu sau nu vor să înţeleagă ce anume se petrece. Invocând articolul 30 din Constituţia României, un cititor ce și-a dorit să-și păstreze anonimatul ne-a trimis acest document!
De asemenea, considerăm că fiecare cuvânt din această documentare este foarte important. Ca urmare, vă lăsăm curiozitatea și plăcerea de a-l parcurge!
Genele nu controleaza biologia , nu a fost niciodata demonstrat
- genele nu pot controla nimic , ele nu se pot controleaza pe ele insele .
- aceasta formula este gresita .
- Astfel daca 30 de ani am trait sanatosi si dintr-o data facem cancer, ce o sa facem o sa dam vina pe gena?
- Nu, gena nu este raspunzatoare , ea este doar un tipar
- Cine a activat genele ?
- Mediul , a fost pur si simplu un raspuns la mediul exterior , mediul este vinovat
- Mostenim 23 de cromozomi , 23 de la tatal biologic.
- Ce se afla in interiorul nucleului? 50% este ADN si 50 % este proteina .
- Oamenii de stiinta timp de 50 de ani au dat la o parte proteina spre a putea sa studieze lantul ADN.
- Avem deci semnalul primar cel secundar si daca nu exista o proteina care sa fie activata de acel semnal atunci semnalul merge la nucleu, la ADN.
- ADN-ul este acoperit de o maneca de proteine si puncte periodice la fiecare gena care este o proteina de control numita proteina regulatoare .
- Semnalul provenit de la mediu se leaga de proteina regulatoare dupa forma sa .
- Declansand proteina regulatoare va face ca toata aceasta maneca sa se desfaca lasand sa se vada adn-ul .Pe urma se face o copie a ADN-ului numit ARN , si tocmai aceasta copie sau model este folosita pentru a face proteina necesara .
- Gena respectiva care este o gena de cancer nu se descopera pana nu va primi un semnal dinafara care sa o activeze .
- Concluzia pe care au tras-o cercetatorii in urma acestor descoperiri este faptul că perceptiile controleaza genele .
- Întrebarea care se ridica este :ce fel de activitate sau stimul poate face corpul nostru sa declanseze aceste semnale negative ?
- Daca se ajunge intr-un mediu stresant si nu am in interior gene care sa corespunda mediului stresant , ce se va intampla ?
- Singura solutie este sa schimbi genele , proces care se numeste mutatie.
- Mutatia intamplatoare e definita astfel „genele se schimba numai prin accident”, fiind de fapt o credinta conventioanala .
- În 98 oamenii de stiinta descopera mutatia adaptiva care contrazice mutatia intamplatoare si aduce o noua viziune asupra biologiei .
- Practic ce au realizat…Au luat o polulatie de bacterii si au pus-o in 6 reticipente diferite , au pus acelasi mediu f stresant in fiecare din recipient obligand bacteriile sa schimbe genele pt a supravietui .
- În fiecare din cei 6 recipienti rezultatele au fost exact acelasi .
- Iar intrebarea care s-a pus , unde este natura intamplatoare a acestei mutatii ? , iar raspunsul nu exista nimic intamplator , schimbarile evolutive se adapteaza intotdeauna mediului .
- Genele nu se schimba la intamplare ci mediul este cel care controleaza mutatiile .
- Concluzia este ca ne adaptam de fiecare data la mediul in care credem ca ne aflam .
- Si afirm acest lucru deoarece perceptia poate sa fie corecta sau poate sa fie gresita .
- Perceptia este credinta si daca asta e adevarat , va dati seama ce insemna ? , ca este credinta cea care ne schimba genele , ca este perceptia cea care ne schimba genele , nu este un accident !
- S-a descoperit ca in fiecare celula a corpului nostru exista gena ale caror sarcina sau pricepere este de a modifica si rescrie celelalte gene ori de cate ori este necesar , le-au numit gene de inginerie genetica .
- Dar observati ca in ECUAŢIE apare : mediul inconjurator si apare perceptia organismului asupra mediului. De ce apare asa ?Deoarece perceptia poate sa fie diferita de mediu.
- Pot sa cred ca sunt intr-un mediu toxic si ostil dar aceasta sa fie doar parerea mea , s-ar putea ca in realitate sa fiu intr-un mediu sanatos si prolific .Propria perceptie ne poate modifica genele !Şi daca nu avem gene potrivite situatiei stresante in care ne aflam , credinta noastra va rescrie genele.
- A treia concluzie la care au ajung cercetatorii este ca : nu numai perceptiile activeaza genele , dar perceptiile pot rescrie genele .Deci suntem sau nu victime ale ereditatii ?
- În mare masura , nu .De ce ?
- Deoarece, desi perceptia influenteaza genele , perceptia poate fi ajustata sau corectata .
- 95 % dintre noi am venit aici cu gene bune si potrivite pentru a trai o viata buna !
- Problema este ca aproape de fiecare data cand rescriu o gena produci un efect negativ , percetiile negative sunt cele care stimuleaza reactii negative in corp.
- Cercetatorii spun ca 95 % din cazurile de cancer nu sunt ereditare .95 % din cancer este produs in urma rescrierii unei gene normale si tranformarea ei intr-o gena cancerigena .
- Concluzia : perceptia mediului influenteaza celula !
- Cercetatorii au luat celuele dintr-un organism bolnav si l-au pus intr-un mediul prolific si celulele au crescut in inertii fara nici o problema , dar cand erau in organism n au facut-o , de ce ?
- Iar undeva intre mediul real si celula a intervenit perceptia , deci parerile si credintele noastre ne afecteaza biologia in orice moment .
- Genele sunt cantitati de informatie asemanatoare unui disc de calculator , intrebarea este ce tip de programe contin genele noastre ?
- Ele pot fi impartite in 2 categorii:cand ai de-a face cu un mediu , poti sa alegi fie un program de dezvoltare , fie un program de protectie si se poate face urmatorul experiment , important este sa intelegem ca o celula nu poate fi si incelasi timp si in protectie si in crestere , de ce este asta relevant ?
- Atunci cand o celula este in protectie , se opreste din crestere .
- Cu cat mai multa protectie credem ca avem nevoie cu atat ne oprim organismul din crestere si dezvoltare .
- Cum spuneam corpul uman este facut din 50 pana la 70000 de trilioane de celule .
- Cand NE UITĂM la scara umana fie ne aflăm într-un anumit procent de creștere fie procentul de protecție în funcție de semnal este unul ridicat!
VA URMA!
Sursa foto : www.financiarul.ro,www.youtube.com,drcristinamorar.ro