Adoptarea unor obiceiuri sanatoase precum: utilizarea atei dentare si periajul dintilor cel putin de doua ori pe zi, sunt metode eficiente prin care putem preveni diversele boli care apar la nivelul gingiilor si prin care combatem caderea dintilor. Dilatarea dintilor si boala gingiilor pot duce la durere si pierderea dintilor.
Puteti preveni majoritatea problemelor legate de dinti si gingii luand acesti pasi:
- Periati-va dintii de 2 – 3 ori pe zi cu pasta de dinti cu fluor;
- Intindeti zilnic intre dinti;
- Vizitati in mod regulat un medic dentist pentru o verificare si curatare;
- Reduceti alimentele si bauturile zaharoase;
- Nu fumati si nu mestecati guma;
- Daca beti alcool, beti doar cu moderatie.
Ce cauzeaza afectiunea dentara si boala gingiilor?
Placa este o substanta lipicioasa care se formeaza pe dinti. Cand placa ramane prea lung pe dinti, poate duce la carii dentare si la afectiuni ale gingiilor. Periajul si folosirea atei dentare ajuta la obtinerea placii din dinti, astfel incat gura sa ramana sanatoasa.
De asemenea, albirea dintilor este frecvent abordata cu maximum de interes in special de catre tinere doamne si domnisoare, intrucat stim bine ca un zambet stralucitor si o dantura impecabila este cheia succesului in orice situatie va aflati. Insa, inainte de toate sa aflam cateva informatii cu privire la albirea dintilor.
Procesul albirii dintilor
Substanta folosita pentru albirea dintilor este peroxidul de carbamida, cu o concentratie de 10-16% pentru albirea acasa si 45% pentru procedurile de practica dentara. Substanta activa este peroxidul de hidrogen, care sufera un proces de oxidare, eliberand oxigenul activ, care patrunde in structura smaltului si dentinei, indepartand petele. Dintele devine mai alb si mai stralucitor.
Realizati un detartraj cel putin o data pe an. Medicii stomatologi recomanda realizarea acestuia ori de cate ori este necesar.