Criteriul National

GUVERNUL MONDIAL – O ASPIRAŢIE MILENARĂ

GUVERNUL MONDIAL – O ASPIRAŢIE MILENARĂ
mai 20
20:18 2020

received_707785509997234
« (…) vis al morţii eterne e viaţa lumii-ntregi »

(Mihai Eminescu)

„Niciodată să nu încerci să obţii cu forţa ceea ce se poate câştiga cu decepţia”, zice Machiavelli în „Principele”.
Aşadar, nu e nevoie de război şi nici de arme sofisticate şi costisitoare pentru a supune popoarele, ci este suficientă presiunea asupra psihologiei umane prin exagerarea voită, desigur, a unor fenomene distructive, precum COVID-19, de exemplu. Pe acesta l-am avut la îndemână (sic!). Să ne înţelegem, însă! Mediatizarea excesivă, în mod intenţionat supradimensionată a acestui fenomen la scara întregii planete, se face astăzi cu un singur scop, desigur, şi anume controlul total al populaţiei şi, într-un final, globalizarea.
S-a tot vorbit şi s-a scris în ultima vreme despre globalizare şi despre instaurarea unui GUVERN MONDIAL, chipurile pentru salvarea planetei, încât nu ne-ar surprinde dacă propagarea virusului ucigaş ar face parte din acest plan diabolic.
În fond, ideea şi aspiraţia guvernului mondial au fost cunoscute încă de la începutul istoriei. În epoca bronzului, regii egipteni urmăreau să guverneze „Tot ceea ce înconjoară soarele”, regii mesopotamieni „Tot de la răsărit până la apus” şi împăraţii antici chinezi şi japonezi „Totul sub cer”. Aceste patru civilizaţii au dezvoltat culturi impresionante de Unitate Mare sau Da Yitong, aşa cum au numit-o chinezii. În 113 î.Hr., dinastia Han din China a ridicat un Altar al Marii Unităţi.
Să fie, oare, o întâmplare faptul că virusul de acum vine din China? Este doar o întrebare, desigur, retorică. Deocamdată. Pentru că, din câte am înţeles, se fac cercetări serioase pentru a vedea de unde şi cum a pornit acest inamic invizibil, varianta cu liliacul prăjit, pangolinul etc. din piaţa Wuhan nefiind credibilă.
Polybius, om politic şi istoric grec, susţine că realizarea romană a impunerii unui guvern asupra lumii mediteraneene a fost o realizare „minunată” şi că sarcina principală a viitorilor istorici va fi să explice cum a fost făcut acest lucru.
Părintele dreptului internaţional, filozoful spaniol Francisco de Vitoria (1483-1546) este considerat „fondatorul filozofiei politice globale”. De Vitoria a conceput orbisul res publica totius sau republica din intreaga lume. Acest lucru a venit într-un moment în care Universitatea din Salamanca a fost angajată într-o gândire fără precedent privind drepturile omului, dreptul internaţional şi economia timpurie pe baza experienţelor Imperiului Spaniol. Iar Hugo Grotius (1583-1645) a publicat la Paris De jure belli ac pacis (Despre Legea războiului şi a păcii), o carte în limba latină despre statutul juridic al războiului (1625), lucrare considerată a fi fundamentală în dreptul internaţional.
Începând cu anul 2019, nu există o organizaţie internaţională militară, executivă, legislativă, judiciară sau constituţională. Lumea este împărţită geografic şi demografic în teritorii şi structuri politice care se exclud reciproc, numite state care sunt în cele mai multe cazuri independente şi suverane. Există numeroase organe, instituţii, uniuni, coaliţii, acorduri şi contracte între aceste unităţi de autoritate, dar, cu excepţia cazurilor în care o naţiune se află sub ocupaţie militară de către o altă naţiune, toate aceste aranjamente depind de acordul continuu al naţiunilor participante. Ţările care încalcă sau nu aplică legile internaţionale pot fi supuse unor sancţiuni sau coerciţii, adesea sub forma unor limitări economice, cum ar fi embargoul, de către ţările cooperante, chiar dacă ţara care încalcă prevederile nu este parte a Naţiunilor Unite. În acest fel, o cooperare a ţărilor în afacerile internaţionale este voluntară, însă necooperarea are totuşi consecinţe diplomatice.
În prezent, însă, este arhicunoscută aspiraţia unei anume elite internaţionale de a instaura o Nouă Ordine Mondială cu un Guvern Mondial, care ar dori să înlocuiască rapid guvernările statelor naţionale suverane şi să pună capăt luptelor pentru putere pe plan internaţional.
Teoreticienii conspiraţiei cred că Noua Ordine Mondială va fi pusă în aplicare şi prin monitorizarea şi controlul circulaţiei persoanelor fizice. Ceea ce înseamnă că planurile au în vedere între altele oprirea creşterii societăţilor prin programe medicale vizând sănătatea şi planificarea familială, care promovează abstinenţa, contracepţia şi avortul, sau reducerea în mod intenţionat a celei mai mari părţi din populaţia lumii, prin genociduri provocate de războaie inutile, prin epidemii de virusuri create de ingineria genetică şi prin vaccinuri, precum şi prin dezastre ecologice cauzate de influenţarea condiţiilor meteorologice (exemplu: HAARP).
Nu este de mirare, aşadar, că odată cu escaladarea fenomenului COVID-19, circulă o teorie a conspiraţiei, potrivit căreia virusul ar fi fost creat în laborator cu un scop bine definit, anume acela de a reduce în mod intenţionat populaţia. Iar mediatizarea excesivă urmăreşte inocularea fricii pentru ca la momentul oportun, când teama va fi atins cote maxime, lumea să dea buluc la vaccinarea anti-COVID, iar odată cu ea la microciparea ce urmăreşte controlul total asupra popluaţiei.
Vă daţi seama ce ar însemna acest lucru? Practic, nu vom mai fi stăpâni pe noi înşine, iar totul numai pentru ca o elită să deţină PUTEREA ABSOLUTĂ.
Te-nfiori şi te cutremuri la un asemenea gând, dar nu trebuie să ne lăsăm impresionaţi de aceşti farisei cu visuri de mărire irealizabile. Au mai fost de-a lungul vremii şi, desigur, vor mai fi.
Iată, însă, şi cireaşa de pe tort. Teoriile conspiraţiei se pare că tind să prezinte evreii şi curentul New Age ca fiind autorii Noii Ordini Mondiale, care, în calitate de grupare principală, doreşte mai mult să reprime decât să creeze ceva benefic. Toate acestea rămân, însă, deocamdată supoziţii şi este posibil să facă parte doar dintr-o teorie a conspiraţiei ca atâtea altele care au circulat de-a lungul vremii, precum septembrie 2011 sau arma chimică deţinută de gruparea Al-Quaida. Scopul este, în fond, distragerea atenţiei de la problemele grave cu care se confruntă astăzi omenirea şi planeta în ansamblul ei, precum ar fi: încălzirea globală, epuizarea resurselor, poluarea, foametea ce ne paşte curând datorită schimării climei şi sărăcirii solurilor prin folosirea excesivă a îngrăşămintelor chimice etc.
Aşadar, ideea unui guvern mondial nu este nouă şi se cuvine să fim mai circumspecţi atunci când citim ştiri alarmiste gen sfârşitul lumii, sosirea Apocalipsei etc., dar mai ales să ne reamintim versurile pline de miez ale genialului vizionar Mihai Eminescu: « Zdrobiţi orânduiala cea crudă şi nedreaptă, / Ce lumea o împarte în mizeri şi bogaţi! / Atunci când după moarte răsplată nu v-aşteaptă, / Faceţi ca-n astă lume să aibă parte dreaptă, / Egală fiecare, şi să trăim ca fraţi! », având în vedere « Că-n urmă-ţi rămân toate astfel cum sunt, de dregi / Oricât ai drege-n lume – atunci te oboseşte / Eterna alergare… şi-un gând te-ademeneşte: / Că vis al morţii eterne e viaţa lumii-ntregi. » (Împărat şi proletar”)

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

http://buyabilify.us.com/investasi-lanjut-pastikan-bahwa-awal-judi-slot-dapat-dimainkan/

http://www.ultraboost.us.com/gagasan-alek-stasiak-memenangkan-gelang-kedua-tahun-wsop-judi-slot-berjalan/

http://www.supreme-clothing.us.com/saat-bermain-judi-slot-kita-sudah-alami-dealer-baik-serta-jelek/

http://www.hermes-belt.us.com/spesifikasi-runner-up-acara-utama-world-series-of-judi-slot-darvin-moon-meninggal-pada-usia-56/

http://www.burberryoutlet-store.us.com/jawaban-philadelphia-fusion-hasil-turnamen-los-angeles-judi-slot/

https://www.charmspandora.us.com/opsi-memilih-tempat-duduk-dalam-permainan-judi-slot-mempengaruhi-hoki-kemenangan/

http://www.coachoutletonline-sale.us.com/tabel-batas-waktu-dari-semua-jackpot-hari-untuk-beberapa-judi-slot/

http://www.curryshoes.us.com/aturan-taruhan-judi-slot-california-dicabut-dari-diskusi-untuk-tahun-ini/

http://www.yeezyboost350v2shoes.us.com/analogi-pertaruhan-judi-slot-online-dari-awal-anda-pasang-taruhan/

http://www.filashoes.us.org/ketahui-kunci-mendapatkan-keuntungan-dari-agen-judi-slot-paling-dipercaya/

http://prozac.us.com/hitung-biaya-untuk-bermain-penting-untuk-kesuksesan-judi-slot/

http://www.air-max.us.com/imbas-harapan-positif-tentang-kesempatan-pot-judi-slot-yang-semakin-tinggi/

http://www.ralphlaurenoutlet.in.net/bagaimana-trick-mainkan-judi-slot-di-bawah-ini-panduan-judi-pemula/

http://www.louboutinshoes.in.net/pilah-bagian-dua-set-dan-perjalanan-pembicaraan-texas-judi-slot/

http://www.pandora-jewelrys.us.com/saran-penting-dalam-judi-judi-slot-online-untuk-naikkan-prosentase-win/

http://www.coach-factoryoutlets.us.com/taruhan-john-slapshot1085-forlenza-menangkan-wsop-online/

http://www.red-bottoms.us.com/celah-matt-berkey11_s4y-berkey-warga-las-vegas-judi-slot-mengalahkan-a-field-of-2-408/

http://www.michael-kors-handbags.us.org/tanggapan-bagaimana-argentina-lampropulos-pergi-ke-judi-slot-millionaire/

http://www.cheapmichaelkorshandbags.us.org/investasi-manajemen-perjudian-telah-memutuskan-mike-aponte-dipersilahkan-untuk-bermain/

http://synthroid.us.com/bagian-penting-analis-memprediksi-pendapatan-650-juta-tahunan-untuk-perjudian-online-michigan/

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul