Chiar dacă toamna vine cu o mulțime de schimbări, acest anotimp trebuie să fie sărbătorit din plin. Toamna este anotimpul în care natura se îmbracă în culori calde, iar temperaturile mai scăzute ne fac să petrecem mai mult timp în confortul casei. În weekend-urile de toamnă, nimic nu este mai plăcut decât să te relaxezi acasă, alături de mâncăruri calde și aromate, care îți încălzesc trupul și sufletul.
Totuși, pentru a face acest lucru o experiență plăcută din toate punctele de vedere, trebuie să respecți câțiva pași și să îți transformi complet spațiul din bucătărie pentru a te bucura la maximum de fiecare moment.
Fie că petreci timp cu familia, cu prietenii sau pur și simplu te bucuri de o după-amiază liniștită, bucătăria devine locul ideal în care să creezi preparate delicioase, adaptate sezonului.
1. Cum să-ți pregătești spațiul pentru gătit?
Dacă nu ești pasionat de bucătărie sau vrei să experimentezi, bucătăria devine locul unde confortul întâlnește creativitatea. Decorul joacă un rol mult mai important decât ți-ai putea imagina, ajutându-te să fii mai relaxat și focusat pe ceea ce ai de făcut. De aceea, noi ți-am pregătit câteva idei prin care îți poți transforma bucătăria într-un spațiu primitor. O atmosferă primitoare este importantă atât pentru tine, cât și pentru oaspeți, iar acest lucru poate deveni realitate dacă alegi să incluzi accente de toamnă.
Poți adăuga un bol de fructe de sezon (mere, pere, struguri) sau dovleci decorativi pe masă. O față de masă cu motive de toamnă și șervețele colorate vor adăuga un plus de căldură. Mai mult decât atât, alege lumânări cu arome de scorțișoară, vanilie, dovleac sau mere coapte. Acestea nu doar că parfumează camera, ci contribuie la crearea unei atmosfere relaxante. O altă idee poate fi să ai o boxă de dimensiuni mici pentru a pune muzică soft, care să vină în completarea experienței de gătit și nu numai.
2. Preparate delicioasă de toamnă
Dacă am setat decorul, acum este momentul să vorbim despre tipurile de mâncare pe care le poți pregăti rapid și care îți vor oferi o experiență culinară unică. Mâncărurile de toamnă sunt despre simplitate și arome bogate. În loc să petreci ore întregi în bucătărie, îți propunem câteva rețete rapide, dar care oferă acel gust de „acasă” pe care îl dorim în zilele mai răcoroase.
De exemplu, dacă vrei o garnitură sănătoasă, dar delicioasă, cartofii dulci la friteuza cu aer cald sunt alegerea perfectă. Această metodă de gătit nu doar că economisește timp, dar îți oferă o textură crocantă fără a adăuga grăsimi în exces. Descopera friteuze cu aer cald și pornește într-o nouă călătorie gastronomică! Acestea îți permit să experimentezi cu o mulțime de rețete, de la cele sărate, până la cele dulci, oferindu-ți timp și pentru tine.
Un alt lucru pe care îl poți încerca la friteuza cu aer cald, este coacerea castanelor. Nici un weekend de toamnă nu este complet fără aroma castanelor coapte. În loc să le coci la cuptor, friteuza cu aer cald îți poate salva timp și îți oferă rezultate excelente. O altă idee excelentă poate fi supa cremă de dovleac, în care alegi să coci ingredientele, în locul fierberii.
Weekend-urile de toamnă sunt perfecte pentru a-ți răsfăța simțurile cu mâncăruri calde și reconfortante, preparate cu ușurință. Cu Rohnson, te bucuri de gadgeturi inteligente care te vor ajuta să te relaxezi înfiecare moment petrecut în bucătărie!