
Odata cu venirea primaverii organismul poate sa resimta toxinele acumulate pe parcursul sezonului rece. Acesta incepe sa sa simta obosit, slabit si face fata mai greu stresului la care este supus datorita schimbarilor de temperatura destul de bruste. Pentru a ajuta organismul sa treaca cat mai repede de aceste schimbari este bine sa il ajutam cu o cura de detoxfiere. Dupa o astfel de cura organismul va fi revitalizat, remineralizat si se va adaptamult mai repede sezonului cald.
Curele de detoxifiere sunt perfecte dupa excesele din iarna si ajuta la eliminarea toxinelor care se gasesc la nivelul colonului, dar ajuta si la reglarea tensiunii arteriale. Prin detoxifiera organismului prevenim aparitia unor boli cardiovasculare si a diabetului.
Unul dintre secretele eficientei curelor de detoxifiere este consumul de apa. Pe langa consumul de fructe si legume propaspete, este foarte importanta o hidratare corecte, pentru ca vitaminele si mineralele sa fie usor introduse in sistem.
Este bine ca in perioadele de detoxifiere sa nu se faca exces de mancare. Se pot consuma fructe si legume propaspete sau gatite in salate, supe, comporturi, sau in combinatie cu iaurturi si cereala integrale. In aceste perioade este recomandat sa evitati branzeturile grase sau cele procesate ( branza topita), carnea grasa, alimentele care contin zahar si faina. In schimb medici nutritionisti recomanda consumul de smoothi-uri in aceste perioade, care sunt bogate in mierale si vitamine. Aceste combinatii sunt sarace in calorii si au proprietatea de a regla greutatea corporala.
Iata cateva combinatii de smothie pe care le puteti consuma in perioada de detoxifiere.
Smoothie verde, se poate face prin combinarea si mixarea urmatoarelor ingrediente: o jumatate de para, un sfert de avocado, o jumatate de castravete, zeama e la o jumatate de lamaie, cateva fire de coriandru verde, catava frunze de varza, o feliuta de ghimbir amestecate cu apa de nuca de cocos.
O alta reteta cu de smoothie care are in componenta toate elementele unui mic dejun copios se poat obtine prin mixarea unui castrevate, trei vreze de bruxelles, doua bete de apio, un mar vedre si pentru aroma putina coaja de lamaie.
Iubitorii de fructe pot mixa o banana, o ceasca de afine, sau cirese cu un avocado plin de uleiuri si grasimi bune. Genul acesta de combinatii de poate consuma la micul dejun sau pot tine locul gustarilor si a cinei.
There are no comments at the moment, do you want to add one?
Write a comment