Sfecla rosie este o leguma folosita ca planta medicinala inca din cele mai vechi timpuri din cauza beneficiilor extrem de puternice pe care le are. Prima data a aparut in zona Marii Mediterane, dar astazi este cultivata peste tot in lume. Surprinzator, in trecut s-au folosit doar frunzele plantei si nu radacina din cauza rigiditatii sale. Totusi, lucrurile s-au schimbat de-a lungul anilor.
Cu un continut bogat in antioxidanti, vitamine cum ar fi C, B1, B2, B6, acid folic si acid pantotenic, si mineralele: potasiu, fosfor, magneziu, calciu, sodiu, fier, zinc, sfecla rosie este considerata a fi una dintre cele mai benefice legume pentru sanatate. Culoarea rosie a sfleclei provine de la pigmentii magenta, cunoscuti sub denumirea de betacianina.
Cu doar 43 de calorii la 100 de grame, sfecla rosie este leguma ideala pentru dieta.
Ce beneficii ofera sfecla rosie pentru sanatate?
- Promoveaza schimbul de substante in organism, ceea ce inseamna ca regenereaza organismul;
- Regleaza tensiunea arteriala, protejand astfel sistemul cardiovascular;
- Echilibreaza nivelul de colesterol in sange;
- Imbunatateste functia hepatica prin eliminarea toxinelor;
- Ajuta la sanatatea pielii, parului si unghiilor;
- Reduce excesul de acid din stomac;
- E eficienta impotriva constipatiei;
- Stimuleaza starea de spirit.
Mai multe informatii, pe Charmy.ro.