
Este cunoscut deja faptul că halele metalice joacă un rol important ca și clădiri de uz comercial sau uz industrial. Dar, halele metalice sunt și o parte integrantă esențială a lanțului de aprovizionare global deoarece unul din obiectivele pe care aceste construcții le îndeplinesc cu brio este acela de a asigura depozitarea și de a crea un buffer de mărfuri care să fie apoi distribuite fie către consumul final, fie către consumul din procesul de producție al unor noi bunuri.
Halele metalice, structuri rezistente și foarte ușor de construit pe baza unor variate proiecte, sunt prevăzute, de multe ori, cu macarale tip pod rulant, rampe de încărcare și descărcare a mijloacelor de transport marfă, precum și cu echipamente mobile de manipulare a mărfurilor din gama motostivuitoarelor sau a stivuitoarelor electrice. În plus, halele metalice îndeplinesc roluri multiple și sunt modulare prin excelență, fapt care poate conduce la realizarea de proiecte constructive hibride în care, în cadrul aceleiași construcții, să existe spații de birouri, spații de producție sau de asamblare și prelucrare și spații strict destinate depozitării materiilor prime, materialelor și bunurilor finite.
Iată doar câteva dintre rolurile pe care o hală metalică le poate îndeplini, adăugând versatilitate oricărei afaceri din domeniul comercial sau industrial
Halele, în general, și cele metalice în mod particular, sunt o parte importantă a economiei moderne, deoarece ajută la asigurarea disponibilității produselor atunci când și unde este nevoie de ele fiind construcții vitale pentru buna funcționare a lanțului de aprovizionare global și pentru distribuția de bunuri către consumatorii din întreaga lume.
Modele diverse de astfel de clădiri versatile așa cum sunt și halele de pe lindab.ro, de exemplu, joacă un rol esențial în reducerea influenței negative a transportului asupra mediului, deoarece permit consolidarea partidelor mai mici de marfă și optimizarea rutelor de transport și distribuție zonală. De asemenea, aceste tipuri de hale permit reunirea sub același acoperiș, în condiții excelente de izolare a activităților, a mai multor zone de lucru din cadrul unui business. De exemplu, o hală metalică poate fi proiectată și construită pentru a găzdui în cele mai bune condiții atât activitatea de producție sau de logistică propriu-zisă, cât și activitățile auxiliare indispensabile din sfera celor de management, administrative și financiare.
Halele metalice joacă o serie de roluri importante în lanțul de aprovizionare modern, printre care se pot menționa:
- Depozitarea
Halele metalice pot fi utilizate pentru a stoca o mare varietate de bunuri, inclusiv materii prime, produse finite și stocuri.
- Distribuția
Halele metalice sunt folosite ca veritabile puncte de distribuție a bunurilor către punctele de vânzare cu amănuntul, către distribuitori și clienți finali. Halele metalice sunt elemente indispensabile ale logisticii moderne alături de utilizarea diverselor moduri de transport, inclusiv cele rutiere cu camioane, transporturi pe căi ferate, transporturi aerian și maritim.
- Executarea comenzilor
Halele metalice sunt locațiile utilizate pentru a îndeplini comenzile clienților, activitate care implică selectarea, ambalarea și expedierea mărfurilor.
- Gestionarea stocurilor
Halele sunt zonele în care are loc gestionarea întregului inventar de mărfuri la nivel mondial prin urmărirea bunurilor care intră și ies și prin asigurarea faptului că produsele potrivite sunt disponibile atunci când este nevoie pentru orice tip de industrie și pentru orice tip de activitate comercială.
- Consolidarea la nivel de logistică pe lanțul de distribuție
Halele metalice pot fi utilizate pentru a consolida partidele de marfă pentru transporturile de la mai mulți furnizori, către mai mulți beneficiari, ceea ce poate contribui la reducerea costurilor de transport și la minimizarea poluării produse de activitatea de transport asupra mediului.
- Logistica inversă
Halele metalice sunt, de asemenea, implicate în procesul de logistică inversă, care implică returnarea bunurilor de la clienți sau de la punctele de vânzare cu amănuntul. Aceste scenarii pot include repararea sau recondiționarea produselor, precum și eliminarea bunurilor deteriorate sau expirate.
În concluzie, halele metalice, prin versatilitatea constructivă, amprenta negativă redusă asupra mediului grație nivelului înalt de reciclare a materialelor componente și structurale joacă roluri cheie în cadrul lanțurilor moderne de aprovizionare și logistice. Ele asigură disponibilitatea și prezența bunurilor, mărfurilor, materiilor prime, dar și a serviciilor afacerilor din domeniu în timp foarte scurt acolo unde este nevoie și la costuri reduse.
Sursa foto: Lindab.ro