
Atunci când îţi doreşti să creşti aportul de proteine, dar nu ai timpul necesar pentru a le lua exclusiv din alimentaţie, suplimentele proteice reprezintă o soluţie excelentă, indiferent că scopul tău este construirea masei musculare, menţinerea acesteia sau pur şi simplu un stil de viaţă mai sănătos. Dacă eşti interesat de introducerea suplimentelor proteice în alimentaţia de zi cu zi, dar simţi că nu ştii de unde să începi, acest articol a adunat pentru tine cele mai importante lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul.
Cum alegi şi cum consumi suplimentele proteice: sfaturi practice
Despre suplimentele proteice s-au spus în decursul anilor foarte multe lucruri, ceea ce, pentru un nou-venit, poate produce destul de multă confuzie. Dacă şi tu îţi doreşti să introduci în dieta ta suplimentele de proteine, iată de ce ar trebui să ţii cont:
Sursa de proteine
Atunci când alegi un supliment de proteine, este important să analizezi pe îndelete eticheta, pentru a vedea sursa acestora. Optează pentru proteine de origine animală, cum sunt cele extrase din lapte praf, zer sau carne, considerate proteine de înaltă calitate. Totodată, ţine cont de raportul dintre proteine şi grăsimi/100g: un produs de calitate are mai multe proteine decât grăsimi, iar fiecare porţie conţine cel puţin 20g de proteină. Şi, desigur, lipsa aditivilor şi conservanţilor este un alt semnal că ai de-a face cu un produs de calitate.
Cantitatea
Un alt aspect de care trebuie să ţii cont atunci când decizi să adaugi în dieta ta suplimente proteice este cantitatea. Ca în orice alt aspect al vieţii, când vine vorba despre nutriţie, efectul excesului poate fi unul dăunător, chiar dacă facem exces de lucruri considerate sănătoase. Atunci când vine vorba despre proteine, cantitatea zilnică recomandată variază în funcţie de factori cum sunt vârsta, genul, nivelul de activitate fizică şi kilogramele tale, dar şi de starea ta clinică. De aceea, cel mai indicat este să discuţi cu un specialist în nutriţie, pentru a afla care este cantitatea de proteine de care tu ai nevoie pentru o viaţă echilibrată.
Hidratarea
Un lucru pe care mulţi oameni îl omit atunci când încep să îşi suplimenteze dieta cu proteine este că au nevoie să suplimenteze şi aportul de apă, acestea suprasolicitând în timp rinichii dacă nu sunt însoţite de un aport de lichide corespunzător.
Alege proteine din surse întregi de câte ori ai ocazia
Chiar dacă suplimentele sunt întotdeauna gata să susţină nevoile corpului tău, marea majoritate a proteinelor ar trebui luate din alimentaţie, aşa că încearcă să-ţi variezi dieta şi să incluzi în ea regulat nuci, leguminoase, carne slabă, peşte sau fructe de mare, pentru a te asigura că proteinele din alimentaţia ta au calitate superioară, dar şi că te fereşti de carenţele de vitamine şi minerale. Pentru ceea ce nu reuşeşti să aduci organismului prin alimentaţie, produsele Vitabolic de pe nutriland.ro îţi stau mereu la dispoziţie, astfel încât tu să ai o viaţă echilibrată şi atunci când ai o perioadă mai aglomerată.
Consumă suplimente proteice după sesiunile de antrenament fizic
O întrebare frecventă despre consumul de suplimente proteice este legată de cel mai bun moment în care să le luăm pentru a obţine eficienţă maximă. Iar cel mai bun moment pentru suplimentele proteice este chiar după terminarea exerciţiilor fizice sau a activităţilor tale fizice. Consumul de proteine după exerciţii fizice sau după activităţi care sunt solicitante fizic s-a demonstrat că poate stimula creşterea şi refacerea musculară.
Să ai o dietă echilibrată este o adevărată binefacere nu doar pentru corpul, ci şi pentru mintea ta. Veştile bune sunt că acum, cu ajutorul produselor disponibile pe nutriland.ro, poţi să îţi ajustezi dieta astfel încât să te fereşti de efectele nedorite ale unei alimentaţii deficitare.
Sursa foto: Unsplash.com