Una dintre cele mai întrebuințate substanțe din cabinetele medicilor dermatologi și esteticieni este categoric acidul hialuronic. Acesta este indicat pentru persoanele de peste 20 de ani, când cantitățile care se regăsesc în organism scad, iar pielea începe, odată cu înaintarea în vârstă, să-și piardă din elasticitate.
Ce este acidul hialuronic
Acidul hialuronic este o polizaharidă care se găsește în organismul omului, în articulații, în ochi etc., în cantități care variază de la 10, până la 20 de grame. Una dintre cele mai importante proprietăți ale sale este că un gram de substanță poate atrage și susține până la 6 litri de apă.
La momentul actual, acidul hialuronic este folosit în mai multe domenii: în ortopedie, pentru tratarea articulațiilor dureroase, având rol de lubrifiere, dar și în estetică, unde este de un real ajutor în umplerea ridurilor fine sau profunde.
Ce se poate corecta la nivelul feței cu acid hialuronic
Există mai multe produse care conțin acid hialuronic: injecții, pastile, creme, seruri etc., dar o eficiență ridicată o au fillerele, având în vedere că substanța este ajutată să ajungă direct acolo unde este nevoie de ea.
La nivelul feței, sunt mai multe tratamente care se pot efectua prin fillerele cu acid hialuronic. Condiția de bază este să fie aleasă o clinică bună și un medic cu experiență, care să folosească produse de foarte bună calitate, cum sunt cele de la brandul Revolax.
- corectarea cearcănelor – pentru această zonă se utilizează acid hialuronic cu densitate mică, având în vedere că pielea este foarte subțire. Un alt rol al produselor utilizate în această zonă este și de albire, astfel încât să se obțină un efect de uniformizare a culorii tenului;
- tratamentul ridurilor din jurul ochilor (ridurile „laba gâștii”) – pentru umplerea acestor riduri se utilizează fillere ușoare și flexibile;
- tratarea ridurilor nazolabiale sau nasogeniene – acestea se întind de la aripile nazale și până la colțurile gurii, separând buza superioară de zona pomeților, iar intervenția se face după 30 de ani, când șanțul nazolabial se transformă dintr-un rid dinamic într-unul permanent. În acest caz este nevoie de un filler mai dens;
- volumizarea pomeților – pentru aceasta se utilizează, de regulă, cel mai dens produs pe bază de acid hialuronic;
- modificarea bărbiei și refacerea conturului mandibular – și în aceste tratamente se utilizează un produs dens, care să fie capabil să restaureze volumul și să mențină linia perfectă a mandibulei;
- mărirea buzelor – este una dintre cele mai populare intervenții din lume, dar și din România. Fillerele utilizate trebuie să aibă un nivel de vâscozitate și elasticitate ridicat.
Cât durează procedura de injectare cu acid hialuronic
Durata unei proceduri de injectare cu acid hialuronic este influențată de zona în care se intervine. De regulă, o procedură durează între 20 și 60 de minute, iar efectele sunt vizibile până la 18 luni.
Acidul hialuronic se absoarbe destul de repede în organism, astfel că durata este influențată de modul cum este metabolizat de fiecare persoană. Totuși, tratamentele de nouă generație sunt mult mai eficiente și cu o durată net superioară celor din anii trecuți. Procedura este recomandată de medicii dermatologi și esteticieni ca fiind mult mai eficientă decât cremele sau serurile pe baza de acid hialuronic.