Zambetul este probabil cel mai estetic si mai reprezentativ gest care se poate regasi pe chipul uman. Plin de emotie si pozitivitate, un zambet frumos face pe oricine mai atragator, indiferent de sex, varsta, sau statut social. Nu degeaba se spune ca zambetul este o adevarata carte de vizita, care poate spune multe lucruri despre noi.
Insa cum putem defini un zambet perfect? Multa lume considera ca acesta se rezuma doar la a avea dinti albi si stralucitori, insa exista si alte caracteristici ale danturii care contribuie la frumusetea unui zambet, unul dintre acestia fiind integritatea danturii.
Atunci cand ne referim la un zambet fara cusur trebuie sa luam in considerare atat partea estetica, cat si pe cea functionala a dintilor. O dantura functionala este, in primul rand, una completa. Daca iti doresti un zambet superb care sa aiba ca fundament o dentitie sanatoasa si functionala, implantul dentar este solutia optima.
Inainte de a ne gandi la estetica dintilor, trebuie sa constientizam importanta unei danturi sanatoase si complete, deoarece lipsa unuia sau mai multor dinti poate avea consecinte negative asupra sanatatii intregului nostru corp. Astfel, pentru a evita complicatiile si a nu ajunge in ipostaza de a nu ne mai putea hrani corespunzator, este recomandat sa apelam la un tratament cu implant dentar de cea mai buna calitate.
Cum decurge procedura de plasare a unui implant dentar?
“Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar in scopul de a inlocui unul sau mai multi dinti lipsa. Tratamentul presupune o interventie chirurgicala efectuata de medicul stomatolog specialist in implantologie. Dupa 3-6 luni de la interventie se adauga bontul protetic si coroana din ceramica. Aceasta din urma este partea vizibila a noului dinte, avand rol estetic si functional deopotriva.” spune dr. Ionut Leahu, medic dentist specialist in implantologie.
O asemenea interventie este recomandata atat pentru inlocuirea unuia sau mai multor dinti lipsa, cat si in cazul restaurarii intregii danturi, cum ar fi o arcada sau chiar ambele. Iar daca pacientul sufera pierderi osoase, acesta poate fi supus unei proceduri suplimentare de refacere a structurii mandibulare sau maxilare, in functie de situatie, prin intermediul aditiei osoase. In felul acesta, chiar si cele mai complicate cazuri pot fi rezolvate cu succes!
Care sunt principalele beneficii ale unui implant dentar?
Pe langa faptul ca un implant dentar iti reda frumusetea zambetului si increderea in sine, acesta prezinta si o serie de beneficii asupra sanatatii tale orale:
– riscul de atrofiere osoasa nu mai exista;
– obtinerea unei masticatii corecte;
– senzatia unui dinte natural;
– pastrarea intacta a dintilor invecinati (spre deosebire de puntile clasice de tip coroana dentara, interventia de montare a unui implant dentar este mult mai putin invaziva);
– imbunatatirea fizionomiei fetei, care poate fi afectata in timp de lipsa anumitor dinti;
– confort fizic si psihic etc.
Cui ii este recomandat implantul dentar si ce optiuni sunt disponibile?
- In cazul in care ai unul sau cativa dinti lipsa, este indicat sa apelezi la tratamentul cu impant dentar One Day. Acesta iti va reda integritatea, estetica si functionalitatea danturii intr-o singura zi – simplu, fara durere, rapid si eficient!
- Daca suferi de o problema majora de pierdere a dintilor, precum lipsa unei intregi arcade sau chiar a amandurora, este recomandat sa apelezi la tratamentul cu implant dentar Sky fast&fixed de la Bredent!
Aceasta tehnica de inserare a implantului dentar este recomandata urmatoarelor categorii de pacienti:
– cei care si-au pierdut toti dintii si au nevoie de o lucrare fixa;
– persoanelor cu dinti irecuperabili, care nu mai pot sustine o lucrare fixa pe proteze dentare;
– purtatorilor de proteze mobile care isi doresc dinti ficsi;
– alte cazuri complexe.