Bula lui Bichat reprezinta un tesut adipos in exces la nivelul obrajilor. Vestea buna este ca acest tesut adipos poate fi indepartat cu ajutorul unei proceduri ce poarta numele de Bichectomie.
Ce este Bichectomia?
Bichectomia sau reductia bulei grasoase a lui Bichat reprezinta o procedura comuna de chirurgie cosmetica realizata cu scopul de a se indeparta grasimea obrazului si pentru a se obtine subtierea siluetei fetei. Chipul este astfel sculptat cu ajutorul acestei proceduri. Bula lui Bichat este asociata cu greutatea excesiva, cu obezitatea sau cu genetica pacientei. Functia acesteia este de a lubrifia musculatura masticatorie si expresia fetei.
Esti candidatul ideal pentru aceasta interventie?
Bichectomia este realizata la pacientii care au o fata rotunda sau obrajii mult prea proeminenti. Datorita acestei tehnici se diminueaza volumul fetei, ceea ce confera o definire mai buna a conturului facial. In majoritatea din cazuri, un examen medical si o analiza de sange sunt suficiente pentru a pregati pacienta pentru aceasta interventie. In majoritatea din cazuri nu este deci nevoie de analize sau studii preparatorii.
Cum te ajuta Bichectomia?
Este cea mai in voga metoda in cadrul chirurgiei estetice pentru conturarea pometilor. Ajuta la reducerea volumului obrajilor, maxilarul si pometii devenind astfel mai proeminenti. Cu alte cuvinte, te ajuta sa obtii un aspect mai delicat al fetei, prin eliminarea bulelor de grasime care se afla in obraji. Este in topul preferintelor vedetelor internationale datorita rezultatelor estetice obtinute.
In ce consta aceasta interventie?
Interventia este realizata sub anestezie locala si uneori se recurge la tranchilizante. Este efectuata o incizie prin intermediul unei incizii realizate in interiorul gurii si se elimina bula de grasime localizata sub pometi. Aecasta incizie nu lasa absolut nicio cicatrice exterioara. Grasimea care se afla sub muschi este drept urmare eliminata, extrasa, sub control, pe aceasta cale, pana cand se obtin rezultatele dorite. Incizia este mai apoi inchisa prin suturi resorbabile care nu necesita bandajare externa.
Este Bichectomia o interventie dureroasa?
Nu este o interventie foarte jenanta. Durerea este controlata cu usurinta cu ajutorul unor analgezice si cu gheata. Pacientul trebuie sa urmeze cu sfintenie sfaturile medicului care a efectuat interventia pentru a se evita aparitia unor complicatii sau prelungirea inutila a recuperarii.
Cat timp dureaza recuperarea?
Pacientul se reintoarce acasa in ziua interventiei si isi poate relua fara probleme activitatile normale. Medicul recomanda ca pacienta sa nu depuna eforturi prea mari si sa nu consume alimente solide in primele zile dupa operatie.
Se poate combina Bichectomia cu alte proceduri?
Da, insa acest tip de anestezie si testele preparatorii pot varia in functie de tipul interventiei. In cazul in care vrei o alta interventie la nivelul fetei se recomanda sa astepti cateva saptamani pentru a evita ca fata sa iti fie si mai inflamata.
Cat sunt vizibile rezultatele?
In primele luni de la intervenie obrajii nu par foarte diferiti din cauza ca sunt inca umflati insa, odata cu disparitia inflamatiei, se pot aprecia rezultatele finale. Evolutia continua in urmatoarele sase luni de la interventie cu aderenta muschilor si retractia cutanata.