Criteriul National

Arhitecții Mall-ului care a distrus parcul Tăbăcăriei vor să ,,betoneze” oraşul in continuare…

Arhitecții Mall-ului care a distrus parcul Tăbăcăriei vor să ,,betoneze” oraşul in continuare…
ianuarie 18
19:21 2016

imagine articol

 

Dacă toată lumea s-a minunat de geniul administrativ al primarului vegetal, bineînțeles că el a avut alături şi o echipa de $ucces pentru a putea pune în practică ilustrele idei ce-i veneau probabil privind lustrele din discoteci prin paharul cu whisky sau dansând cu doamne fine în chiloței în carele alergice la educație, instigând și inspirând cu mare talent populația la desfătare. În această echipă a venit repede si Ionuț Toma (arhitect șef) asociat apoi cu Felix Arsene la firma Kalinia Proiect care a devenit rapid cea mai ,,grasă” firmă (diploma aici) de proiectare din județ și probabil și cea mai talentată: nu am găsit nici un premiu la concursuri de arhitectura. La telefonul Kalinia nu răspunde nimeni – firma încă este înregistrată în lista firmelor, pagina web nu au –  așa că am căutat lucrări de referința pe lângă contractele dânșilor grase de referința. Surpriza! Nu am găsit nici un premiu de proiectare, doar cele economice, dar lucrările lor fac cu siguranță parte din serialul ,,arhitecții spun lucruri trasnite”.

Felix Arsene

Unul dintre patronii Kalinia Proiect, Felix Arsene, motanul cu reacție al proiectelor din Constanța, posesor al unei diplome de arhitect (nu se știe în ce condiții) declara mândru pentru TV Neptun înainte de construcția mall-lui din Tăbăcăriei: ,,miau miau mi-au spus beneficiarii că vor planta alți copaci în locul celor tăiați din parc”. Pe lista proiectelor de $ucces ale biroului Kalinia se află teleschiul nautic, orăşelul lacustru, reactualizarea PUZ-ului Satului de Vacanţă, reamenajarea Cazinoului din Mamaia sau parcările supraetajate. Domnul Arsene nu doar că a fost implicat în multe tranzacții imobiliare de $ucces (relatare Ziua de Constanța) dar a vrut să-și pună în valoare și mai mult calitățile sale de manager așa că i-a transmis omului lui Paszkany: ,,un bulion de euro la Conașu daca vrea mall la Constanta” (detalii aici). L-am găsit foarte ușor pe Facebook pe Felix, patron acum la biroul Planara ca să-și piardă coada și co-pilot la Blue Air!?! Cu atâtea avioane în cap, nu are rost să ne mai minunăm de geniul creator al dânsului dar am făcut foarte repede legătura cu Simona Șocarici, angajată tot la Planara care a venit cu un PUZ la Primărie în vara lui 2015 pentru a construi un turn pe spațiul verde în cartierul Tomis Nord (detalii PUZ).

3-Toma_Ionut-Toma-arhitect

 

Ionuț Toma, fost arhitect șef în epoca Mazăre, a împărțit frățește reușitele companiei de succes Kalinia cu bunul prieten Felix cu care a dezvoltat proiecte uriașe pentru oraș și pe care le-au semnat în calitate de arhitect șef, respectiv patron și arhitect Kalinia. Rezultatul viziunii artistice a celor doi este vizibil în imaginea de ogradă romantică pe care o are orașul bogat în parcuri, monumente renovate și mai ales terenuri de sport și piste velo. Datoria administrației, dar si a ahitecților este să dezvolte proiecte de amenjare urbană și proiecte culturale care să inspire oamenilor un stil sănătos de viața. Se pare că tot ce s-a facut in ultimii 20 de ani la Constanța reflectă doar voința investitorilor și nu interesul comun. Orasul este deja îmbâcsit cu Mall în parc și alte blocuri între blocuri. Condiția axiomatică și cât se poate de logică este dezvoltarea orașului la limita lui cu prelungirea infrastructurii de trasnport în comun si a rețelelor utilitare.

Marius Socarici

Maris Șocarici a lucrat în biroul Kalinia în anii 2005-2006, luând parte în special la Proiectul Mall-ului City Park care a nenorocit parcul. Proiectul conceptual și cel de execuție ale Mall-ului au fost lucrate în Israel dar a fost nevoie de un birou geambaș local pentru adaptări și traduceri. Nu îl împiedică nimic pe mister Șocarici, dacă a betonat fără probleme parcul cu 40.000 de metri pătrați construcție desfășurată, să semneze acum din poignet, lejer, încă un bloc P+6 etaje chiar vis-à-vis de Mall-ul din parc, pe bulevardul Soveja, foarte aproape de intersecția cu Bd. Lăpușneanu. -știre Dobrogea TV-Propunerea a fost dezbătută în ședința publică din data de 8 ianuarie 2016. Cetățenii au reclamat Primăriei veridicitatea contractului de proprietate al terenului, iar arhitectului disprețul față de confortul lor, pentru că locatarii din zona PUZ-ului propus urmează să vadă un bloc la câțiva metri, acolo unde în urmă cu 8 ani priveau un parc. Ședința a fost aprinsă, activistul și arhitectul Andrei Chivu reproșând proiectantului că după ce a lucrat la mall-ul care a nenorocit parcul, acum nu are nici un argument urbanistic pentru a cere o derogare de la PUG pentru mărirea de trei ori a coeficientului de utilizare al terenului pentru noul PUZ. După ședință, tânărul activist a discutat personal cu arhitectul Șocarici, după care a părăsit sala, refuzând alte declarații pentru jurnaliștii prezenți. După această ședință a început documentarea prezentului articol discutând si cu doi foști angajați Kalinia Proiect.

Luiza Tanase

Luiza Elena Tănase (ex Popa) posesoare a unei diplome de arhitect (nu se știe în ce condiții), mândră ca o floricică, a ajuns arhitectă șefă încununată fiind de gloria experienței în deja celebru biroul Kalinia , unde Toma și Arsene i-au fost șefi și unde un student de anul II îi corecta proiectele. A semnat și ea cu patriotism extinderea Mall-ului din parc cu încă 40 000 mp ca o adevărată iubitoare de natura și alte minunății de blocuri pe spații verzi pe care le vedeți și dumneavoastră prin oraș. Apropiații spun că este atât de talentată încât în maxim trei luni poate desena un chioșc de ziare fără să rupă mina la creion mai des de trei ori pe secundă. Mândră arhitectă șefă avem, mândru oraș avem cu o Primărie cuminte vecină a saloanelor erotice. (Vogue Massage – Tomis nr. 48)

Nu putem încheia acest articol decât într-o notă artistică așa că vă propunem o scurtă compoziție în versuri cu rimă îmbrățișată mioritică pentru că suntem un popor de oameni mărinimoşi care sforăie la știri, unde privesc uluiți sediul Crucea Roșie descoperit pe Marte:

 

Motanul cu reacție

In cușca de alucobond,

Stau motanii ca într-un planor

În ograda Radu Bond.

Doar unu-i zburătorplayerstandard

Şi-i îndeamnă cu’n topor:

Hai să tragem toți cu spor!

Dar tot el raspunde-n cor:

Miauuu…

Eu mai bine uța cu o cioco-rom.

Dragii mei la cușcă!

Eu am cașcaval, o tai la zbor,

Cum … bre nea?

Iete așa: iau o doză ș’un fuior,

Mă fac baci pe skyjet.

La Blue Air, daca nu, Tarom. Ha!

 

Din seria Monștrii gentili urbani – creația Kalinia încă de acum 10 ani – în curs de desăvârsire – sursa foto – Baricada Verde

11224629_1702414026639771_7553765372944347590_n

,,Nu puţine sunt proiectele pe care Kalinia, cu sediul pe strada Sabinelor nr. 23, dar cu punct de lucru pe bulevardul Mamaia nr. 296, în clădirea TV Neptun, le-a întocmit pentru municipalitate. Găsim semnătura lui Felix Arsene şi parafa Kaliniei în cazuri precum teleschiul nautic, orăşelul lacustru, reactualizarea PUZ-ului Satului de Vacanţă, reamenajarea Cazinoului din Mamaia sau parcările supraetajate. Dar lista nu se termină aici: construcţiile italienilor de la Fin.Co.Ge.Ro., blocul consilierului primarului Radu Mazăre, Valentin Preda, două blocuri cu 20 de etaje, beneficiar Sunrise Tours (în parcarea din spatele sediului TV Neptun), Grand Residence, un proiect de şapte blocuri al cărui beneficiar era Grand SRL-ul Paraschivei Barbu, cinci blocuri cu 15 etaje, beneficiar Tundria Patru Invest sau o clădire cu 12 etaje pe care SC Sisteme Internaţionale de Afaceri SA intenţiona să o ridice pe bulevardul Mamaia colţ cu strada Unirii. Cam aşa arată o mică parte a portofoliului firmei lui Felix Arsene.”  – Ziua de Constanta

Vă mai recomandăm:

ce-mai-pun-la-cale-primaria-constanta-si-societatea-lui-felix-arsene

city-park-mall-100-mall-0-parc

preferatii-primariei-lui-mazare-arsene-si-toma-de-la-kalinia-musterii-la-retrocedari-document

11424437_1855851724639414_3338733903572033497_n

 

 

Sursă informaţii – discuţii cu foşti doi angajaţi Kalinia cât și articole Cuget Liber, Ziua de Constanţa, Constanţa 100%, Agerpress

Sursa foto: Ziua de Constanţa, google.com, facebook.com/guinessbookderomania

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

http://buyabilify.us.com/investasi-lanjut-pastikan-bahwa-awal-judi-slot-dapat-dimainkan/

http://www.ultraboost.us.com/gagasan-alek-stasiak-memenangkan-gelang-kedua-tahun-wsop-judi-slot-berjalan/

http://www.supreme-clothing.us.com/saat-bermain-judi-slot-kita-sudah-alami-dealer-baik-serta-jelek/

http://www.hermes-belt.us.com/spesifikasi-runner-up-acara-utama-world-series-of-judi-slot-darvin-moon-meninggal-pada-usia-56/

http://www.burberryoutlet-store.us.com/jawaban-philadelphia-fusion-hasil-turnamen-los-angeles-judi-slot/

https://www.charmspandora.us.com/opsi-memilih-tempat-duduk-dalam-permainan-judi-slot-mempengaruhi-hoki-kemenangan/

http://www.coachoutletonline-sale.us.com/tabel-batas-waktu-dari-semua-jackpot-hari-untuk-beberapa-judi-slot/

http://www.curryshoes.us.com/aturan-taruhan-judi-slot-california-dicabut-dari-diskusi-untuk-tahun-ini/

http://www.yeezyboost350v2shoes.us.com/analogi-pertaruhan-judi-slot-online-dari-awal-anda-pasang-taruhan/

http://www.filashoes.us.org/ketahui-kunci-mendapatkan-keuntungan-dari-agen-judi-slot-paling-dipercaya/

http://prozac.us.com/hitung-biaya-untuk-bermain-penting-untuk-kesuksesan-judi-slot/

http://www.air-max.us.com/imbas-harapan-positif-tentang-kesempatan-pot-judi-slot-yang-semakin-tinggi/

http://www.ralphlaurenoutlet.in.net/bagaimana-trick-mainkan-judi-slot-di-bawah-ini-panduan-judi-pemula/

http://www.louboutinshoes.in.net/pilah-bagian-dua-set-dan-perjalanan-pembicaraan-texas-judi-slot/

http://www.pandora-jewelrys.us.com/saran-penting-dalam-judi-judi-slot-online-untuk-naikkan-prosentase-win/

http://www.coach-factoryoutlets.us.com/taruhan-john-slapshot1085-forlenza-menangkan-wsop-online/

http://www.red-bottoms.us.com/celah-matt-berkey11_s4y-berkey-warga-las-vegas-judi-slot-mengalahkan-a-field-of-2-408/

http://www.michael-kors-handbags.us.org/tanggapan-bagaimana-argentina-lampropulos-pergi-ke-judi-slot-millionaire/

http://www.cheapmichaelkorshandbags.us.org/investasi-manajemen-perjudian-telah-memutuskan-mike-aponte-dipersilahkan-untuk-bermain/

http://synthroid.us.com/bagian-penting-analis-memprediksi-pendapatan-650-juta-tahunan-untuk-perjudian-online-michigan/

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul