
Verificarea autovehiculului din dotare se face periodic, pentru a avea siguranța că nu vor exista probleme de ordin mecanic pe șosele. Un posesor de mașină ar trebui să știe care sunt piesele și accesoriile care trebuie înlocuite la un moment dat, însă în acest articol poți trece în revistă câteva dintre acestea, să îți faci o idee clară despre cum să te pregătești în acest sens.
Ce trebuie să ai în vedere atunci când treci cu mașina pe la atelierul auto
- Schimbarea plăcuțelor de frână
Sistemul de frânare al mașinii este foarte important și trebuie verificat în mod periodic. Este suficient ca o singură piesă să nu funcționeze la parametri normali, ca mașina să nu mai fie sigură pe șosele. Odată cu inspecția tehnică a acesteia, plăcuțele de frână pot fi testate și verificate de către mecanicul auto, ca mai apoi să fie schimbate, dacă prezintă semne grave de uzură.
- Înlocuirea filtrelor și uleiurilor
Filtrele și uleiul mașinii se schimbă, în mod normal, o dată la 10.000 de kilometri parcurși sau o dată pe an, în funcție de modelul autovehiculului din dotare. Unele dintre filtre protejează habitaclul și țin deoparte noxele care ar putea pătrunde în mașină.
De aceea, este important ca aceste filtre să fie schimbate periodic, pentru a fi protejat din acest punct de vedere. Cât despre uleiul mașinii, acesta trebuie înlocuit cu unul recomandat de producătorii autovehiculului respectiv pentru a fi sigur că va funcționa corect.
- Verificarea anvelopelor
Și cauciucurile mașinii sunt verificate în atelierul auto, la o revizie tehnică. Unele pot prezenta uzură cu grad ridicat, ceea ce ar putea implica un risc mai mare de accidente pe șosele, dacă nu sunt schimbate la timp. Însă dacă te afli în această situație, poți achiziționa anvelope 185 60 R15 de pe Anvelope-oferte.ro, dacă sunt potrivite modelului de mașină pe care îl deții. Poți astfel să ai garanția că nu vei întâmpina probleme atunci când ești la drum cu automobilul tău.
- Testarea bujiilor
Bujiile sunt alte accesorii importante care trebuie verificate de către mecanicul auto. Un simplu scurtcircuit poate afecta bateria mașinii și întregul sistem electric al acesteia. Însă pentru a evita asemenea probleme, este recomandat să ai și acest tip de accesorii pe listă atunci când mergi cu autovehiculul la o verificare tehnică.
- Verificarea sistemului de semnalizare
Sistemul de semnalizare ajută atât șoferul cât și ceilalți participanti la trafic să înțeleaga direcția de mers. Un mecanic auto se ocupă și de verificarea lămpilor de semnalizare și a farurilor pentru a înlocui becurile arse, acolo unde acestea sunt descoperite.
Sunt multe situații în care șoferul nici nu știe că acestea nu funcționează atunci când se află în trafic, de aceea este recomandată controlarea acestora în mod periodic, fie de șofer, fie la atelierul auto.
Așadar, acestea sunt cele 5 aspecte importante de luat în calcul când vrei să te duci cu mașina la o inspecție tehnică. Nu doar că te vei asigura de buna funcționare a automobilului, dar vei oferi siguranță și celor care participă alături de tine în trafic.
Sursă foto: Pexels.com