Persoanele care sufera de acnee rozacee stiu cat de neplacut este sa ai fata acoperita de sutele de firisoare rosii ale capelarele sparte dintr-un motiv inca necunoascut de catre medicina. De aceea apeleaza la dermatologi pentru a primi tratament specializat. Insa ce s-ar putea face pentru ca lotiunea, unguentul si crema de la Medicalia pentru rozacee sa aiba rezultate si mai bune? Iata mai jos cateva sfaturi de ajutor in acest sens!
Aplicarea remediilor naturale
Utilizati un peeling cu acid salicilic
Exista multe remedii naturale pe care le puteti folosi ca tratament pentru rozacee. Acidul salicilic este acid natural pe baza de plante. Este un tratament eficient atat pentru acneea rozacee, cat si pentru hiperpigmentare la persoanele cu tonuri de piele mai intunecate.
• Un dermatolog poate administra un peeling de acid salicilic la cabinet sau poate recomanda un kit comercial de peeling pe care sa-l folositi acasa.
• Acidul salicilic are efecte secundare minime, dar nu este recomandat persoanelor alergice la aspirina.
Utilizati gel pe baza de hidroxi acid alfa si beta
Acizii alfa-hidroxi (AHA) sunt acizi naturali din organism care reduc aparitia cicatricilor, petelor si ridurilor. Ei exfoliaza usor stratul superior al pielii.
• AHA includ acidul lactic, acidul malic, acidul citric, acidul tartric si acizii beta-hidroxil glicolic. Multe farmacii si magazine de cosmetice vand geluri care contin hidroxi acizi alfa si beta.
• Aplicati gelul in zona afectata de pana la doua ori pe zi.
• Nu utilizati niciun produs cu mai mult de 20% concentratie de AHA sau acid glicolic. O cantitate prea mare din acesti acizi poate seca pielea de grasimile secretate natural si umiditate.
• Dermatologul dumneavoastra va poate administra un peeling de acid glicolic in cabinet.
Utilizati un peeling cu otet din cidru de mere
Otetul din cidru de mere este un antiseptic natural care omoara bacteriile daunatoare. De asemenea, contine acid malic, lactic si acid acetic. Acestea sunt de mare ajutor si purifica suprafata pielii prin stimularea productiei de colagen. Aceasta repara celulele si elimina celulele moarte ale pielii.
• Cand alegeti otetul de cidru de mere, cautati cel mai dens si cel mai inchis la culoare otet. Cele mai multe reziduuri au ingrediente mai benefice pe care le va aduce pe piele.
• Se amesteca o jumatate ceasca de otet de cidru de mere organic cu ¼ ceasca de bicarbonat de sodiu, ¼ cana de sare de mare, ½ ceasca de miere si 5-10 picaturi de ulei de arbore de ceai sau ulei esential de calendula. Combinati toate ingredientele intr-un borcan si amestecati bine. Daca pasta este prea lichida, adaugati mai multa bicarbonat de sodiu sau sare, dupa cum este necesar. peeling nu ar trebui sa alunece de pe fata dumneavoastra
• Aplicati zilnic timp de o saptamana cu degetele. Utilizati miscari circulare foarte blande pe toata fata, evitand zona ochilor.
• Lasati-l pe piele timp de cinci pana la zece minute inainte de clatire cu apa rece.
Luati zinc
Unele studii arata ca zincul poate ajuta la vindecarea mai rapida a pielii. De asemenea, puteti aplica zinc pe piele ca o crema pentru a accelera vindecarea epidermei.
• Zincul este un mineral esential care se gaseste in multe alimente pe care le consumati in mod regulat. Are proprietati antioxidante care ajuta la protejarea celulelor din organism de deteriorarea cauzata de bacterii si virusi.
• Cele mai bune surse naturale de zinc sunt crustaceele, carnea rosie, carnea de pasare de curte, branza, creveti, crabul, fasolea, semintele de floarea soarelui, dovleac, tofu, miso, ciupercile si verdeturi gatite.
• Zincul este disponibil ca supliment si in multe capsule cu multivitamine. Formele de zinc absorbite cu usurinta de organism sunt picolinatul de zinc, citratul de zinc, acetatul de zinc, gliceratul de zinc si monomethionina de zinc.
• Se recomanda o doza zilnica de 10-15 miligrame. Aportul zilnic de zinc trebuie sa fie de o doza zilnica de 10-15 miligrame. Acest lucru poate fi usor realizat printr-o dieta sanatoasa. Atentie, daca luati prea mult zinc, puteti scadea nivelul de cupru si va slabiti sistemul imunitar!
• Utilizati creme cu zinc numai pe baza de reteta eliberata de medicul dumneavoastra.
Folosti masti cu namol de mare
• Aplicati mascti cu namol de mare sau la Marea Moarta. Namolul de la Marea Moarta mare este un tip de namol care contine sare marina si sedimente. Contine multe substante benefice. Printre acestea sunt acizi grasi nesaturati, sulf si alge cu proprietati antiinflamatoare si calmante.
• Namolul de mare poate, de asemenea, ajuta la intinderea texturii pielii prin eliminarea celulelor moarte ale pielii si a bacteriilor. Aceasta masca imbunatateste aspectul general al pielii in general.
• Namolul de mare se gaseste disponibil in multe masti de fata comerciale pe care le puteti cumpara de la farmacii sau din magazine de produse cosmetice.
• Puteti aplica asemenea masti de doua ori pe saptamana sau dupa cum va recomanda un dermatolog pentru tipul dumneavoastra de piele.
• Atentie, acest tip de namol poate provoca iritatii persoanelor cu piele uscata, sensibila sau cicatrici inflamate.