Cuperoza este o afectiune a pielii de care sufera tot mai multi oameni. La prima vedere, cuperoza poate fi clasificata drept o “piele extrem de sensibila”. Din fericire va putem ajuta sa ii reduceti efectele si, mai ales daca folositi si o crema Medicalia pentru cuperoza de calitate, sa o faceti sa dispara complet.
Influentele din mediu, stresul, fumatul si un stil de viata nesanatos, toate au un impact negativ asupra pielii noastre. Din pacate acest lucru nu poate fi intotdeauna prevenit. Din ce in ce mai multi oameni incearca sa traiasca o viata mai sanatoasa. Exercitiile fizice, nutritia echilibrata si evitarea alcoolulului reprezinta o serie de factori prin care puteti influenta cuperoza. Dar, chiar daca traiti cat mai sanatos posibil, cuperoza poate fi ceva ce vi se poate intampla.
Ce este cuperoza?
Cuperoza este o afectiune a pielii care este asociata cu aparitia de pete rosii, in forma de stea sau linii pe obraji, pe frunte, pe nas sau pe barbie. Este inofensiva, dar nu foarte estetica si este o afectiune a pielii de care sufera multi oameni.
Cuperoza poate fi identificata prin aparitia de linii rosii vizibile pe partea laterala a nasului, obrajilor, fruntii sau pe barbie. Fata are o stralucire rosiatica datorita faptului ca venele au devenit vizibile. Afectiunea este adesea insotita de senzatia ca aveti chipul in flacari. Petele nu sunt insa uniforme. Acest lucru inseamna ca de uneoori pielea este foarte rosie, iar alteori este foarte calma. Cuperoza este rezultatul unei dilatari a vaselor mici de sange (capilare) de pe fata, care devin imediat vizibile, dar care nu isi mai revin la normal. De ce apare aceasta dilatare si de ce dispare contractia lor sunt intrebari care inca nu au raspunsuri cunoscute.
Cuperoza este adesea asociata cu rozaceea
Rozaceea este o afectiune a pielii care face pielea sa arate ca si cum ati suferi de acnee. Cosurile si umflaturile care apar pe anumite locuri de pe piele pot provoca mancarimi mai mult sau mai putin suportabile si pot lasa in urma cicatrici. Din pacate, medicina nu stie inca nici care este cauza exacta pentru aparitia acneei rozacee. Este totusi cunoscut faptul ca rozaceea este o afectiune cronica si ereditara si ca nu va puteti vindeca definitiv de ea. Vestea buna este ca exista metode pentru controla starea pielii si limita intensitatea eruptiilor.
Urmatorii factori agraveaza si cuproza, si rozaceea. Asa ca incercati sa ii pe evitati pe cat de mult puteti:
• Expunere excesiva la lumina soarelui.
• Caldura, cum ar fi bai in cazi cu hidromasaj, sauna sau bai de aburi
• Alcoolul
• Hrana procesata
• Schimbari bruste de temperatura
Mai ales in primavara si toamna exista multe modificari ale temperaturii. In casa este bine si cald, dar afara vremea este mult mai rece. Corpul dumneavoastra trebuie sa proceseze inforatia termica si sa se adapteze la aceste conditii. Pentru piele, aceasta schimbare brusca nu este deloc placuta. In special la persoanele cu rozacee si cuperoza, se pot declansa eruptii, cauzand agravarea acestor conditii dermatologice.
Machiajul
De obicei nu va uitati cu atentie la lista cu ingrediente ale machiajelor preferate, nu? Majoritatea produselor contine parfumuri, parabeni si alte substante chimice agresive. De aceea ar fi bine sa va cautati marci sigure de machiaj mineral. Mai ales tipurile de piele sensibila vor beneficia de pe urma machiajului mineral. Compozitia minerala este de asemenea potrivita pentru toate tipurile de piele, nu contine substante nocive si permite pielii sa respire.
Lactatele pot agrava cuperoza
Conform cercetarilor recente efectuate de catre oamenii de stiinta americani, este clar ca produsele lactate agraveaza cuperoza. Nu numai laptele, ci si branza de vaci, inghetata, iaurtul si branza trebuie consumate cu multa moderatie. Incercati sa nu mancati produse lactate timp de o saptamana si sa vedeti cum va afecteaza acest lucru, mai ales daca va ajuta in problemele cu pielea.
Apa calda si rece
Nu va spalati pe fata cu apa foarte calda sau foarte rece. Acest lucru determina ingustarea si largirea capilarelor intr-un timp foarte scurt, determinand aparitia cuperozei (spargerea vaselor capilare).
Hidratarea
Asigurati-va ca pielea este si ramane suficient de hidratata. Beti multa apa si protejati-va pielea de uscaciune. Pielea uscata se irina mult mai usor, oferind cuperozei “sansa” de a se manifesta mai usor. O piele uscata este mai subtire, se coloreaza si mai usor, ceea ce duce spargerea vaselor de sange.
Tratamente contra cuperozei
Cuperoza este o afectiune dermatologica care se poate tine sub control cu rezultate bune. Folosind sfaturile de mai sus, aveti posibilitatea de a incerca sa eliminati factorii care pot accentua aceasta stare a pielii sau macar de a-i evita cat mai mult posibil. urmati sfaturile de mai sus si incercati sa vedeti ce pot face ele pentru pielea dumneavoastra.