
Deşi nu am avut pe nimeni în familie care să susţină bacalaureatul în acest an (2020), am aşteptat, cum se spune, cu sufletul la gură rezultatele, sperând să mă fi înşelat în privinţa prim-vicepreşedintelui PNL Vrancea la un moment dat. Se pare însă, că n-a fost aşa.
Cu tot anonimatul candidaţilor, a răsuflat ştirea că onor vicele ar fi picat cu brio examenul, având nota 3,60 la limba şi literatura română, probă în privinţa căreia se pronunţase la ieşirea din examen că a fost „nici prea prea nici foarte foarte!
Nu ştiu ce înţelege dumnealui prin această sintagmă, dar este evident că după cum a apreciat-o, tot astfel se vede şi pe dumnealui, adică, de mijloc, aşa.
Nedumerirea mea şi, cu siguranţă, şi a dumneavoastră este ce caută în fruntea PNL Vrancea un asemenea om. Devotamentul faţă de partid, slugărnicia, pupatul în, pardon, cui trebuie la momentul oportun?
Am avut dreptate înseamnă atunci când mă întrebam la ce îi mai trebuie patalama. Dar se pare că omul a ţinut cu orice preţ să demonstreze ceva cuiva şi, precum vedem, a demonstrat cu prisosinţă. A reuşit să se facă de râs în faţa naţiei întregi şi pe deasupra a pus sub semnul întrebării însuşi PNL-ul. Pentru că ne întrebăm, desigur, dacă şeful unui partid este agramat, cum sunt oare cei de sub ordinea lui. Nişte agramaţi, desigur, dar la scară mai mică.
Nu ştiu ce să zic, dar cred că sunteţi de acord cu mine că loazele de pe vremea lui Caragiale şi Eminescu erau mici copii pe lângă cele de azi. Măcar cele de pe vremea lor nu emiteau pretenţii de doctoranzi plagiatori. Se mulţumeau cu portofoliul de ministru candidând la plesneală, cum se spune, dar loazele de azi sunt mai cu moţ.
Se pretind „din zei scoborâtori” şi „ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filosofie”, dar sunt, în fond, nişte agramaţi cu diplomă. Doctoranzi făcuţi cu damigeana după aşa-zisa Revoluţie din ’89 au predat şi încă predau în facultăţi private, câştigând un ban „cinstit”. Învaţă în acelaşi timp cu studenţii sau le indică paginile pe care să le consulte pentru a se pregăti.
Şi nu mai fiţi cârcotaşi! Aşa este orice început. În apele tulburi se prinde peştele cel mare. Asta se ştie de când lumea.
Că între timp s-au desfiinţat acele facultăţi, constatându-se că nu aveau autorizaţie de funcţionare de la Ministerul Învăţământului, funcţionând ilegal, asta e altă căciulă. Poate vom reveni şi asupra acestui subiect cândva. Doar sunt mii de absolvenţi care pe baza diplomei obţinute aici ocupă funcţii-cheie în societatea contemporană.
Sursa foto: https:// google.com
Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în data de 01.07.2020 și trimis în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național